Крах и за топ поставения в Токио: 20-годишният Фис подчини финалиста от US Open!

от в 13:10 на 26.09.2024
Елеонора Александрова

Пореден герой от Лейвър Къп напусна надпреварата в Токио, много по-рано от очакваното. Тейлър Фриц, който е и топ поставеният на турнира в Токио, отстъпи на Артур Фис. От своя страна, младият французин записа своята трета победа над топ 10 тенисист, надвивайки финалиста от US Оупън с 6:4 3:6 6:3 за точно 2 часа игрово време. В следващия кръг световният номер 24 ще се изправи срещу Матео Беретини.

Американецът играеше много под обичайното си ниво от самото начало, ала сервисът бе оръжието, благодарение на което той успяваше да печели подаванията си.

Високото темпо, което втората ракета на Франция наложи обаче пречупи финалиста от US Оупън в седмия гейм и така 24-тият в света поведе с пробив. 20-годишният тенисист успя да запази преднината си до самия край на сета, за да го спечели с 6:4.

Втората част ни предложи равностоен сблъсък, в който двамата играчи скоропостижно печелеха своите сервис геймове.  Фриц обаче изпита сериозни болки, поради което той взе медицинско прекъсване.

Въпреки неприятния за него момент, топ поставеният изглеждаше изцяло освежен след прекъсването, докато по-нискоранкираният състезател започваше да допуска все повече грешки и така световният номер седем проби за аванс от 5:3, след което отрази шанс за рибрейк и изравни общия резултат.

Силите на топ поставения не бяха достатъчни да повтори постигнатото от втората част и във финалната такава. Американецът едва успяваше да се движи по-корта и видимо намали силата на ударите си, докато Фис преливаше от енергия и реализираше уинър след уинър.

Това позволи на по-младия тенисист да осъществи пробив на нула в шестия гейм и запазвайки преднината си до самия край, французинът записа най-голямата си победа, откакто надви Александър Зверев на финала в Хамбург!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Крах и за топ поставения в Токио: 20-годишният Фис подчини финалиста от US Open! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | артур фис | Обзори | тейлър фриц | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook