Крах за бившия шампион: Рууд взе само 6 гейма на любимия си клей срещу световния № 85 в Бощад

от в 14:20 на 17.07.2024
Калоян Соколов

Тиаго Монтейро осъществи истинска сензация във втория кръг на ATP 250 клей надпреварата в Бощад. Световният номер 85 не остави никакви шансове на бившия шампион и миналогодишен финалист в турнира, а именно Каспър Рууд. Норвежецът беше сочен за основния фаворит за трофея в шведския град, имайки предвид, че единствено Яник Синер е постигнал повече победи от него през сезона и освен това световният номер 9 вече беше спечелил титлите на червени кортове в Женева и Барселона от началото на 2024-та.

Днес обаче вторият поставен изигра най-слабия си мач на своята любима настилка за цялата година и заслужено Монтейро го надви с рутинното 6:3 6:3 за точно 1 час и 30 минути игрово време. Любопитното е, че това е четвърти пореден успех на бразилеца над представители на топ 10, след като той в хода на последните месеци освен това осъществи победи над Стефанос Циципас и Карлос Алкарас (Алкарас се отказва в първия сет), а в четвъртфиналите за левичаря предстои сблъсък с един измежду осмия поставен Павел Котов и квалификанта Дуйе Айдукович.

Аутсайдерът изигра съвършен първи сет, в който пласира цели 17 уинъра срещу едва 3 непредизвикани грешки. Представителят на топ 10 спаси точки за пробив в първото си подаване и откри резултата, но впоследствие беше пробит на нула, а Монтейро накрая дори удвои преднината си с втори брейк, за да спечели скоропостижно откриващата част в своя полза.

Вторият сет вървеше равностойно до 3:2 в полза на южноамериканеца, когато Рууд влезе в серия от пресилени форхенди и така отново инкасира пробив, който се оказа напълно достатъчен за световния номер 85 и сензацията беше факт само броени минути по-късно.

Този резултат се случи в четвъртината на Рафаел Надал, с когото скандинавецът ще играе на двойки по-късно днес, а предстои да видим дали 9-ият в света ще влезе в оптимална форма за Олимпиадата в Париж, която ще се проведе на любимите му кортове на Ролан Гарос, където може да се похвали с 2 достигнати финала.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Крах за бившия шампион: Рууд взе само 6 гейма на любимия си клей срещу световния № 85 в Бощад Калоян Соколов
Теми:  
atp | бощад | каспър рууд | Обзори | тиаго монтейро

Коментари





Следвайте ни в Facebook