Крах за бившия шампион: Зверев взе само три гейма и бе разгромен за час игра в Торонто

от в 07:42 на 10.08.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев се превърна в поредното голямо име, което напусна рано борбата за трофея в Торонто. Бившият носител на трофея изглеждаше като един от големите претенденти за отличието през тази година, имайки предвид как преди две седмици спечели турнира в Хамбург, но изглежда Саша не е направил достатъчно бързо прехода от червени кортове към твърда настилка, защото изигра един от най-слабите си мачове през целия сезон и взе само три гейма срещу Алехандро Давидович Фокина - 1:6 2:6.

Досега германецът беше печелил всеки един от осемте сета в мачовете си с този съперник, но тази нощ бе бледа своя сянка и закономерно напусна състезанието, а световният номер 37 ще спори с Каспър Рууд за място в четвъртфиналите на надпреварата в канадския град.

Първият сет се превърна в същински кошмар за Зверев, който не спечели нито една точка на втори сервис и редовно беше матиран от страхотните къси топки на непоставения тенисист. Бившият номер две допускаше грешка след грешка и в крайна сметка на два пъти загуби своето подаване без да вземе дори точка, което доведе до бърза развръзка в полза на Давидович Фокина.

Втората част стартира малко по-оптимистично за германеца, който мина с лекота през откриващия си сервис гейм, но впоследствие инкасира пореден брейк, а оттам насетне по-нискоранкираният състезател имаше огромно игрово преимущество и завърши сблъсъка с осем поредни точки на сметката си, а часовникът показваше как от началото на мача е изминал точно един час.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крах за бившия шампион: Зверев взе само три гейма и бе разгромен за час игра в Торонто Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | алехандро давидович фокина | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook