Крах за носителката на трофея от US Open: Световната №40 сътвори немислим обрат над Гоф в Дубай

от в 21:12 на 22.02.2024
Елеонора Александрова

Поредната топ тенисистка в WTA тура се сбогува с мечтата за титлата в Дубай, като новата "жертва" се казва Кори Гоф. Четвъртфиналистката в тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, Анна Калинская отново показа защо се намира в най-добрата си форма, елиминирайки световната номер 3 с резултат 2:6, 6:4, 6:2. Това ще е първи полуфинал за нея на ниво WTA-1000, като следващата опонентка на рускинята ще бъде Ига Швьонтек.

Първата част на двубоя мина по план за актуалната шампионка на US Open, печелейки две поредни подавания от началния удар на противничката й в началото и така затрудни затрудни сериозно опонентката си и поведе с 6:2.

Въпреки физическия дискомфорт на Калинская в края на първия сет, световната номер 40 не само продължи с двубоя, но и показа много силна воля. Нивото на сервис игра на Гоф се понижи драстично, което помогна на аутсайдерката да обърне играта в своя полза и да поеме водачеството. След 5:2 за московчанката, американката изглеждаше готова да се завърне, печелейки 2 поредни гейма, ала обратът не се случи и резултатът в сетовете се изравни.

По аналогичен начин приключи и последният сет. С два пробива - един от който в началото, а друг в средата, Калинская се осигури комфортна преднина и поведе с 5:1. Макар и при 5:2 световната номер 3 да имаше възможност за пробив, който да се окаже ключов за развитието на мача, опонентката й не позволи това да се случи и ознаменува една от най-големите победи в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крах за носителката на трофея от US Open: Световната №40 сътвори немислим обрат над Гоф в Дубай Елеонора Александрова
Теми:  
анна калинская

Коментари





Следвайте ни в Facebook