Крах за още една от фаворитките: Сабаленка отстъпи в тричасова битка на 1/8-финалите в Монреал

от в 21:59 на 11.08.2023
Мирела Николова

Арина Сабаленка напусна WTA 1000 надпреварата в Монреал след трисетово поражение от световната №18 Людмила Самсонова. Двете състезателки сътвориха първокласен тенис сблъсък, но множеството пропуснати шансове от страна на беларуската, както и по-голямата стабилност на Самсонова в решителните моменти наклониха везните в полза на по-нискоранкираната тенисистка, която продължава към 1/4-финалната фаза след 7:6(2) 4:6 6:3. Рускинята предстои да излезе отново на корта по-късно днес в битка за място на полуфиналите, като нейна съперничка ще бъде победителката от двубоя между Петра Квитова и Белинда Бенчич.

В откриващата част на мача беларуската тенисистка притежаваше инициативата благодарение на мощните си удари от дъното на корта, с които често успяваше да пречупи защитата на своята опонентка. Световната №2 влизаше агресивно директно с ретура си и вследствие на това се сдоби с 4 брейкбола в хода на сета, но нито един от тях не можа да материализира след отлични изяви на рускинята на собствено подаване. Така изходът на тази част бе доведен до тайбрек, в който играта на Сабаленка претърпя крушение и предимството се пренесе изцяло на страната на 15-ата поставена, която наказа всяко грешно решение на противничката си, за да отмъкне успеха в дебютния сет.

Битката продължи да бъде ожесточена във втората част, където фаворитката първа успя да нанесе пробив за 3:2. Шампионката от Аустрелиън Оупън на свой ред също изпитваше сериозни затруднения от сервис линията, но въпреки това в ключовите моменти показа повече хладнокръвие и наложи офанзивния си стил на игра, за да отрази три опасности за връщане на брейка и да изравни отделните сетове.

Устремът на Сабаленка се пренесе и в началните минути на третата част, тъй като още на старта тя достигна до две възможности за пробив. Никой от тези шансове обаче не бе материализиран, а това вдъхна сериозна доза увереност на Самсонова, която в следващите няколко гейма съумя да промени съотношението на силите, диктувайки случващото се на корта. По този начин рускинята осъществи пробив, който безпроблемно затвърди за 4:1, и до края на мача не изпусна лидерството в резултата, за да достигне до крайната победа.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Крах за още една от фаворитките: Сабаленка отстъпи в тричасова битка на 1/8-финалите в Монреал Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | людмила самсонова | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook