Крах за поставените: Шампионите от Вашингтон и Хамбург аут от играчи без победа на US Open

от в 09:49 на 30.08.2024
Елеонора Александрова

Двама представители на топ 25 напуснаха US Оупън още във втория кръг на надпреварата. Себастиан Корда и Артур Фис се радват на най-силната си година, като американецът дебютира в топ 15 в ранглистата и спечели първата си титла от три години насам (ATP 500 във Вашингтон), а французинът стигна до първите 20, след като спечели титлата в Хамбург с триумф над Александър Зверев.

Корда имаше нелеката задача да се изправи срещу един от тенисистите, намиращи се в оптимална форма тази година - Томаш Махач. Срещата започна обещаващо за световния номер 16, който поведе с пробив, за 4:2, но чехът навакса пасив ото 0:40 в следващото подаване на местния любимец и спечели четири поредни гейма, за да успее да спечели откриващия сет.

Втората част се превърна в наказателна акция от страна на по-нискоранкирания тенисист, който загуби само два гейма в следващите 35 минути. Финалният сет отново започна добре за Корда, който  изглеждаше преодолял болките в играещеата си ръка, само че непоставеният играч навакса пасива си от 1:4 и взе 5 поредни гейма, за да се спечели с крайното 6:4 6:2 6:4 за 2 часа и 2 минути игрово време.

Габриел Диало нямаше "мейджър" победа до тазгодишния US Оупън, но днес вече може да се похвали с успех над топ 25 тенисист, в лицето на Артур Фис и класиране за третия кръг.

Още в първата част канадският квалификант изглеждаше готов да поднесе изненадата с късен пробив в откриващия сет. Във втората част французинът отвърна на удара на по-нискоранкирания тенисист, като реализира два пробива за този период, които обаче бяха неизменно последвани от рибрейк.

Така де стигна до тайбрек, а световният номер 24 показа по-здрави нерви, за да изравни резултата. В следващите два сета обаче Диало стабилизира играта си и реализира по един пробив във всяка част, за да запише най-голямата победа в кариерата си с крайното 7:5 6:7(3) 6:4 6:4 за 3 часа и 32 минути игрово време.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Крах за поставените: Шампионите от Вашингтон и Хамбург аут от играчи без победа на US Open Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open 2024 | артур фис | Обзори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook