Крах за първата ракета на САЩ: Кийс профуча през шампионката от Монреал и световна номер три

от в 20:59 на 04.09.2023
Калоян Соколов

Мадисън Кийс не остави никакви шансове на Джесика Пегула в американското дерби на US Open. Наглед световната номер три беше голямата фаворитка в мача, като се има предвид, че тя съвсем наскоро завоюва WTA 1000 титлата в Монреал, където дори победи световната номер едно Ига Швьонтек, но днес за пореден път се видя, че първата ракета в САЩ има сериозна психологическа бариера в Големия Шлем и неслучайно не е преминавала фазата на четвъртфиналите в никое от четирите "мейджър" състезания.

Кийс пък винаги е била най-силна именно на голямата сцена и днес си осигури място на своя 10-ти четвъртфинал в Шлема. Бившата финалистка изнесе същинска наказателна акция на корта и се справи със своята сънародничка за само 63 минути игра - 6:1 6:3. Така 19-тата поставена ще има трудната задача да се изправи срещу Маркета Вондроушова в следващия етап на надпреварата, а любопитното е, че двете никога досега не са се срещали.

 Кийс потегли ударно в двубоя и на бърза ръка поведе с 3:0 гейма. По-нискоранкираната тенисистка действаше с огромна свобода и буквално изглеждаше, че е способна да избие ракетата от ръката на своята съперничка, защото ударите ѝ летяха с невъобразимо висока скорост. Пегула съумя да спечели следващото си подаване, но последваха нови три гейма в актива на световната номер 19, която се откъсна напред в сетовете, а статисиката показваше, че третата поставена досега е направила само един уинър.

Бившата финалистка започна по-добре и във втората част, като веднага се сдоби с точка за пробив, само че този път Пегула прояви характер и се измъкна от трудното положение. Кийс обаче продължи да доминира изцяло в разиграванията, докато шампионката от Монреал беше своя бледа сянка и просто не можеше да улучи очертанията на корта, което доведе до инкасирането на цели три пробива от нейна страна до края сблъсъка и по този начин някогашната номер 7 се поздрави с убедителен успех над своята добра приятелка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крах за първата ракета на САЩ: Кийс профуча през шампионката от Монреал и световна номер три Калоян Соколов
Теми:  
wta | джесика пегула | мадисън кийс | Обзори

Коментари
Следвайте ни в Facebook