Крах за Рубльов в Рим: Не спечели нито сет срещу световния номер 54

от в 22:58 на 10.05.2022
Калоян Соколов

Андрей Рубльов показваше отличен тенис в последните седмици, след като първо надигра Новак Джокович и завоюва титлата в Белград, а впоследствие достигна до четвъртфиналите в Мадрид. Именно затова руснакът влезе в ролята на категоричен фаворит в откриващия си двубой на Мастърса в Рим, където трябваше да се изправи срещу Филип Краинович. Сърбинът нямаше повече от един преодолян кръг в предходните си изяви на клей турнирите, но днес вероятно изигра най-силния си мач в кариерата и сломи съпротивата на световния номер седем - 6:2 6:4. По този начин Краинович си заслужи място в осминафиналния етап на основната схема, където му предстои трудната задача да се изправи срещу един измежду сънародниците Яник Синер и Фабио Фонини.

Рубльов се опитваше да налага характерното си високо темпо на игра, но грешките изобилстваха от неговата ракета и изненадващо балканецът поведе с 4:0 гейма. Шестият поставен спря своето пропадане, печелейки следващото си подаване, само че нямаше никакъв последвал импулс от негова страна и непоставеният тенисист с лекота затвори откриващия сет в своя полза.

Втората част не предложи нищо по-различно, защото руснакът беше изключително изнервен и предпочиташе да използва ракетата си, за да налага самия себе си с нея, а не топката и тези негативни емоции не доведоха до нищо добро за него. Краинович осъществи пробив в третия гейма и повече не погледна назад, като напълно закономерно се поздрави с изключително престижен триумф.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Крах за Рубльов в Рим: Не спечели нито сет срещу световния номер 54 Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | рим | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook