Крах за шампионката от Уимбълдън: Рибакина се сбогува с турнира в Берлин още във 2-ри кръг

от в 18:10 на 21.06.2023
Мирела Николова

Елена Рибакина е сочена за една от основните фаворитки за спечелването на Уимбълдън и през тази година, но днес казахстанската тенисистка разколеба подобни твърдения, след като допусна обрат в осминафиналната фаза на турнира в Берлин срещу световната №23 Дона Векич. Макар и с известни колебания, световната №3 успя да спечели дебютната част, но впоследствие хърватката превключи на по-висока предавка и осъществи обрат, поднасяйки голямата изненада в надпреварата след 6:7(1) 6:3 6:4. Така Векич продължава към четвъртфиналите, където я очаква двубой с 81-вата в света Елена Аванесян.

Хърватката стартира срещата на много високо ниво, като благодарение на отличното насочване на ударите си не позволяваше на своята опонентка да налага ритъма си на игра. От друга страна, ударите на Рибакина често бяха лишени от прецизност и дълбочина и именно непостоянството в изявите на шампионката от Уимбълдън ѝ попречи да осъществи пробив. Така се стигна до тайбрек, в който световната №3 показа най-доброто си лице, за да установи пълна доминация и да се поздрави с успеха в откриващия сет.

Втората част започна с няколко безметежни подавания за двете тенисистки, но в средата на сета неточностите от ракетата на представителката на Казахстан зачестиха, а това бе моментално наказано от световната №23. Стабилна от основната линия и разнообразна в ударите си, Векич поведе с пробив и 5:2, а не след дълго вкара двубоя в трета решителна част.

Финалният сет се разви по сходен сценарий като третия, тъй като в началото му възможностите за пробив изцяло отсъстваха. Нов спад в концентрацията на Рибакина обаче доведе до брейк в седмия гейм, който се оказа и решителен за изхода на двубоя, защото хърватката продължи да бъде безапелационна от линията за начален удар и след като загуби едва 4 точки на собствен сервис в сета, достигна до крайния успех.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Крах за шампионката от Уимбълдън: Рибакина се сбогува с турнира в Берлин още във 2-ри кръг Мирела Николова
Теми:  
wta | берлин | дона векич | елена рибакина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook