Крах за защитаващия шампион в Шанхай: Корда отново не отпусна нито сет на Медведев и го елиминира

от в 10:38 на 08.10.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев не започна настоящия сезон по най-добрия начин, след като беше победен от Себастиан Корда в третия кръг на Аустрелиън Оупън. Тогава руснакът отстъпи в последователни сетове и заяви, че вероятно младокът се е надскочил във въпросния ден, защото иначе би бил неизменна част от световния топ 10.

Оттогава насам бившият номер едно постигна страхотни резултати, печелейки цели 5 нови титли, докато Корда беше измъчван от контузии и му се наложи да отсъства за около 4 месеца от кортовете, което забави сериозно неговия прогрес.

В момента обаче американецът е отново в оптимална кондиция и днес показа, че победата му над Медведев далеч не е била случайна, надигравайки го отново, за да се класира за осминафиналите на Мастърса в Шанхай - 7:6(8) 6:2. Така надпреварата се раздели със защитаващия си шампион, а 26-ият поставен ще премери сили с един измежду Франсиско Серундоло и Мартон Фучович в следващия етап.

Първият сет се превърна в същински сервис мастърклас от страна на двамата тенисисти, коиито с лекота задържаха собствените си подавания и не видяхме нито една точка за пробив. Категорично Корда държеше иницативата в разиграванията и вземаше топката максимално рано, което не даваше нужното време на Медведев да се подготви за ударите си и фаворитът допускаше повече грешки от обичайното за себе си.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който изглеждаше, че все пак световният номер три ще наложи волята си, имайки предвид, че той достигна до два поредни сетбола, само че по-нискоранкираният тенисист не се предаде и реализира страхотен обрат, за да измъкне първата част.

Това изглежда нанесе сериозен удар по самочувствието на московчанина, защото неговата игра се разпадна напълно в следващите минути и американецът скоропостижно се откъсна напред с 3:0 гейма. Вторият поставен непрекъснато варираше с позицията си на ретур и се опита да заиграе малко по-агресивно, което даде известен резултат, но младокът беше абсолютно непробиваем и дори накрая реализира още един брейк, за да постигне една от най-значимите победи в своята кариера, реализирайки печеливш бекхенд ретур на мачбола си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Крах за защитаващия шампион в Шанхай: Корда отново не отпусна нито сет на Медведев и го елиминира Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | себастиан корда | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook