Краят е близо: Радукану върза "геврек" на Серина и я доближи на 1 турнир от отказването

от в 04:48 на 17.08.2022
Мартин Петков

Серина Уилямс непосредствено преди седмица негласно обяви, че по време на тазгодишния US Open ще сложи край на своята кариера след над две десетилетия в WTA Тура и 23 титли от Големия Шлем. Легендарната американка прави своебразна почетна обиколка по време на американското турне, за да си вземе последно сбогом с публиката, която я подкрепя безрезервно в хода на цялата ѝ кариера.

След поражението си във втория кръг на WTA-1000 надпреварата в Торонто, то през днешния ден бившата номер едно на старта в Синсинати се изправи срещу една от представителките на бъдещето и актуална шампионка от US Open - Ема Радукану. В двубоя ясно си пролича, че времето на Серина за големия тенис навярно вече е изтекло и тя инкасира тежко поражение за едва 65 минути на корта - 4:6 0:6. За британката, която след успеха си отдаде нужната почит на легендарната американка, във втори кръг предстои да срещне друга Шлем шампионка и бивша номер едно в лицето на Виктория Азаренка.

Ема стартира далеч по-добре двубоя, като разликата във физическото състояние и годините несъмнено си каза думата, поради което 19-годишната тенисистка нямаше особени трудности с това да вземе комфортен аванс от два пробива и 4:1. Серина даде всичко от себе си в последвалия гейм и вдигна публиката на крака, получавайки ръкопляскания дори от съперничката си, след като редуцира пасива си посредством рибрейк, ала силите ѝ не стигнаха за нещо повече от това да печели собствените си подавания и Радукану се доближи на само сет от победата.

Втората част нагледно показа, че независимо от огромната си класа, то 23-кратната шампионка от Шлема вече не разполага с физическите данни да е конкурентна на младото поколение и на бърза ръка изостана с 0:4. Радукану от своя страна бе безкомпромисна спрямо местната любимка и определяна от мнозина като най-великата тенисистка в историята, ,,връзвайки ѝ геврек" в идните минути по пътя към успеха си, с което доближава Уилямс на вероятно само мач от отказването.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Краят е близо: Радукану върза "геврек" на Серина и я доближи на 1 турнир от отказването Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | ема радукану | Отказване от тениса | серина уилямс | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook