Краят на една звездна кариера? Винъс Уилямс бе обезличена от квалификантка на "Артър Аш"

от в 05:30 на 30.08.2023
Мартин Петков

Винъс Уилямс се оказа далеч от необходимата си физическа форма за мачове на "мейджър" и отпадна още на старта на US Open. 43-годишната легендарна американка, печелила на два пъти турнира в Ню Йорк, по никакъв начин дори не напомни за славните си дни в спорта и квалификантката Греет Минен ѝ нанесе най-тежкото поражение някога на Откритото първенство на САЩ, разгромявайки я след малко над час игра - 6:1 6:1. С това 24-тото участие в надпреварата за бившата номер едно далеч няма да бъде запомнено с добро, докато белгийката се класира за втория кръг и ѝ предстои да срещне друга тенисистка, преминала успешно пресявките, в лицето на Сахия Викъри.

Началото на двубоя се превърна в същински фарс за Уилямс, която изпитваше на моменти затруднения с придвижването си по корта и на бърза ръка се раздели с дебютното си подаване за мача. Американката все пак намери сили и изпълни някои паметни форхенди уинъри, ала пропиля всичките си три шанса за рибрейк и броени минути по-късно за втори път инкасира пробив. Минен пък впечатляваше с хладнокръвието да играе пред 23000-хилядната домакинска публика, като отново отстоя подаването си след спасени драматични събития, преди в крайна сметка за трети път да отмъкне сервиса на ветеранката, записвайки сета срещу името си.

На старта на втората част Винъс насочи изцяло вниманието си към това да търси ранен пробив и бе близо до осъществяването на целта си, след като вкара поредица от страхотни попадения и достигна до 30:40. Оттам насетне обаче световната номер 97 взе изцяло контрол върху събитията на корта и наложи твърде високо темпо на игра, което я отведе до спечелването на 19 от следващите 21 точки, при което тя се откъсна напред в резултата с два брейка аванс и 7-кратната шампионка от Шлема успя единствено да избегне "геврека", преди квалификантката да узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Краят на една звездна кариера? Винъс Уилямс бе обезличена от квалификантка на "Артър Аш" Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | винъс уилямс | греет минен

Коментари





Следвайте ни в Facebook