Краят за Бушар в тениса? Канадката се прехвърля в друг спорт от следващата година

от в 07:34 на 08.09.2023
Калоян Соколов

Южени Бушар подписа споразумение с Професионалната пикълбол асоциация и изглежда, че ще замени тениса със спорта, който е най-бързоразвиващият се в САЩ. Припомняме ви, че нещо подобно се случи с Джак Сок, след като бившият шампион от Мастърса в Париж обяви своето оттегляне на US Open и разкри, че се пренасочва именно към новия вид ракетен спорт.

Пикълболът е създаден през 1965-та година и е смесица между тенис, бадминтон и тенис на маса. Топките за игра са сходни на тези за тенис, но са много по-олекотени, а игрището е като това за бадминтон. Мрежата и правилата са подобни на тениса, с няколко корекции.

Поради простите си правила и ясния стил на игра, този спорт става все по-популярен сред хората. Пикълболът се практикува от хора от всички възрасти и с различни атлетични способности. Той е лесно достъпен и се играе в множество паркове, училища и спортни клубове.

Въпросната новина не е чак толкова изненадваща, имайки предвид как Бушар се е класирала в основната схема на надпревара от Големия шлем само веднъж от 2020-та година насам. Бившата финалистка на Уимбълдън отсъстваше за период от 17 месеца преди началото на настоящия сезон, а тази година е изиграла едва два турнира в WTA Тура.

За последно, 29-годишната тенисистка се появи на корта по време на квалификациите за Откритото първенство на САЩ, в които отстъпи на Даяна Ястремска още във втория кръг и така някогашната номер 5 ще продължи да бъде извън световния топ 200, а тепърва предстои да разберем дали тя ще прекрати своята кариера в тениса, което изглежда немалко вероятно с оглед на новото ѝ предстоящо приключение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Краят за Бушар в тениса? Канадката се прехвърля в друг спорт от следващата година Калоян Соколов
Теми:  
wta | любопитно | южени бушар

Коментари





Следвайте ни в Facebook