Краинович надигра Цонга в качествен мач; Агут също намери място на 1/4-финалите

от в 00:35 на 03.02.2022
Владислав Риждов

Филип Краинович спря устрема на Жо-Вилфред Цонга на надпреварата в Монпелие и се превърна във втория състезател, който гарантира мястото си във фазата на четвъртфиналите. Петият в схемата срещна сериозен отпор от бившия номер 5, но в крайна сметка надделя след 6:4 7:6(2).

Краинович стартира по-добре срещата и взе още откриващото подаване на своя съперник, след което затвърди за 2:0. Цонга, от своя страна, не се повлия от ранно допуснатия брейк и успяваше да поставя под напрежение сърбина с офанзивната си игра. Началният удар също започна да работи в полза на местния любимец и така той поддържаше интригата в сета жива. Това обаче не се оказа достатъчно за 36-годишния Цонга и след 35 минути качествен тенис частта отиде на сметката на сочения предварително за фаворит.

Положението на корта във втория сет бе съвсем различно от това в откриващата част. Цонга се окопити и вдигна още повече равнището си на представяне. Французинът бе по-добрият от двамата на корта и това бързо му донесе първи точки за пробив в мача, но Краинович запази хладнокръвие и задържа подаването си. Последваха няколко равностойни гейма, преди отново домакинският представител да получи шанс за брейк, но и този път нямаше късмет, след като пропусна нови две точки за пробив, за да се стигне в крайна сметка до закономерен тайбрек. Там няколко неточни отигравания от ракетата на Цонга позволиха на Краинович да вземе инициативата и сърбинът се възползва от шанса си по отличен начин. Световният №36 дръпна в точките с 4:1, а до края се справи комфортно със съпротивата на съперника си, поздравявайки се с крайната победа.

Към 1/4-финалите продължава и Роберто Баутиста Агут. В последния мач от програмата испанецът видеше със сет и 3:2 във втората част, когато Жил Симон прекрати участието си в срещата поради контузия.

Откриващият сет премина равностойно. Агут започна чудесно срещата, повеждайки с 3:0 и изглеждаше, че има пълния контрол върху събитията на корта. Опитният Симон обаче бързо отговори на предизвикателството от страна на съперника си и успя да възстанови паритета след три поредни гейма. След нови няколко убедителни подавания от двамата, се стигна до преломния момент. Агут навлезе в добър ритъм и проби французина в края и така сетът отиде в полза на втория в схемата.

37-годишният ветеран показа добра игра в началото на втората част и дори достигна до брейк, но впоследствие Агут направи пълен обрат, преди местният любимец да получи контузия, която да сложи край на неговото участие в сблъсъка. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Краинович надигра Цонга в качествен мач; Агут също намери място на 1/4-финалите Владислав Риждов
Теми:  
atp | атп | жил симон | жо-вилфред цонга | Монпелие | Обзори | роберто баутиста агут | тенис турнир в монпелие | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook