Краинович спря сензацията на София оупън и оформи пълния вид на полуфиналите!

от в 23:48 на 01.10.2021
Владислав Риждов

Филип Краинович се превърна в последния полуфиналист на Sofia Open 2021. Сърбинът се справи със съпротивата на Камил Майхжак в оспорван сблъсък, който продължи малко над два часа, с резултат 6:3 4:6 6:3. По този начин четвъртият в схемата си осигури двубой срещу Яник Синер в утрешния ден. 

Мачът започна с равностойна игра, като и двамата взимаха безпроблемно подаванията си. Впоследствие инициативата се прехвърли на страната на сръбския състезател и той бързо си осигури три възможности за брейк, повеждайки с 0:40 на сервис на поляка. Майхжак от своя страна не трепна и с хладнокръвна игра успя да измъкне гейма си и да поведе с 3:2. Това обаче се оказа последният гейм, който той спечели в хода на откриващата част, след като Краинович набра инерция и не позволи на "щастливия губещ" да увеличи актива си в резултата до край на сета, доближавайки се максимално до класиране за полуфиналите. 

Втората част също премина равностойно. И двамата не успяваха да се доберат до сериозни шансове за пробив, но при един от редките случаи Майхжак наказа слаб сервис гейм на петия в схемата и реализира първия си брейк в двубоя. Както и до този момент в надпреварата, полякът показа солиден тенис и не изпусна водачеството си, като по този начин изпрати срещата в трети решителен сет. Той започна по страхотен начин за Краинович, който отново заигра на високи обороти и поведе с 3:0. Световният №37 можеше да направи преднината си дори по-изразителна, но до края успя да се справи с натиска от своя опонент, за да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Краинович спря сензацията на София оупън и оформи пълния вид на полуфиналите! Владислав Риждов
Теми:  
sofia open | камил майхжак | обзор | тенис турнир в софия | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook