Краинович удължи серията си в София, Милман спря Марченко

от в 18:40 на 30.09.2021
Диана Андреева

Джон Милман спечели един от най-оспорваните двубои на Sofia Open 2021 до момента! Австралийският тенисист надигра квалификанта Иля Марченко с 5:7 7:6(0) 6:3, за да намери място сред последните осем в надпреварата. Сезонът до момента не се развива по възможно най-добрия начин за Джон, ала днес той демонстрира завидна психика и именно тя го изведе до крайният успех в мача.

Продължителни размени от дъното на корта бяха причината в края на срещата и двамата състезатели да бяха изтощени. Макар и да не успя да запише комфортен успех, Милман все пак бе водещ в разиграванията и често затрудняваше своя противник до степен, в която го принуждаваше да се чувства безсилен на игрището. Проблем както за австлалиеца, така и за неговия противник, днес бе началният удар. Сервис геймовете им нерядко бяха със сериозна продълоителност, което допълнително нажежаваше обстановката в залата, ала в крайна сметка Джон демонстрира по-високо ниво и се наложи.

В друг двубою от програмата за деня на Sofia Open Филип Краинович спечели сръбското дерби с Ласло Джере. Световтият номер 37 спря Александър Лазаров в откриващия си мач, а днес се оказа непреодолимо препятствие и за Джере, който отстъпи в последователни сетове - 6:3 6:0.

Разликата в нивото не можеше да бъде определено в началните минути, ала впоследствие Краинович откри правилната стратегия и успешно изтласкваше своя противник възможно най-далеч от очертанията на полето, принуждавайки го да допуска серия от грешки. Така Краинович се класира към четвъртфиналната фаза, а там го очаква щастливият-губещ Камил Майхжак.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Краинович удължи серията си в София, Милман спря Марченко Диана Андреева
Теми:  
sofia open | джон милман | иля марченко | ласло джере | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook