Край на българското участие в Париж: Радулов, Дженев и Иванова загубиха в осминафиналите

от в 17:44 на 07.06.2023
Мирела Николова

През днешния ден официално бе сложен край на българското участие на Ролан Гарос, след като последните ни трима представители в надпреварите за юноши и девойки останаха на крачка от класиране за четвъртфиналната фаза.

Илиян Радулов, който бе пети поставен в схемата, допусна обрат срещу 10-ия в схемата Жоао Фонсека и бе елиминиран след крайното 6:3 2:6 3:6 в двубой, продължил точно 100 минути. Родният ни представител бе по-стабилният от двамата в откриващия сет и заслужено поведе в отделните части, но впоследствие непостоянството в играта му позволи на бразилеца да поеме контрола и да се поздрави с крайния успех. 

Ива Иванова също имаше изключително трудно препятствие пред себе си, тъй като трябваше да се изправи срещу втората поставена в турнира Клерви Нгунуе. Нашето момиче не успя да се противопостави на своята връстничка и отстъпи с 1:6 2:6 след само 57 минути игра.

Последен на корта днес бе Адриано Дженев, а негов съперник бе Даруин Бланч, който неведнъж е бил спаринг партньор на Карлос Алкарас. Макар сънародникът ни да показа характер и да успя да доведе двубоя до решителен трети сет, то в крайна сметка мощта на американеца оказа своето влияние и остави българина на крачка от четвъртфиналите - 3:6 7:6(4) 6:3. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на българското участие в Париж: Радулов, Дженев и Иванова загубиха в осминафиналите Мирела Николова
Теми:  
адриано дженев | бгтенис | ива иванова | илиян радулов | Обзори | ролан гарос 2023 | юноши и девойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook