Край на кошмара: Медведев спря серията си от 3 поредни загуби с триумф над Мастърс финалист

от в 01:16 на 28.08.2024
Елеонора Александрова

Даниил Медведев се класира за втория кръг на US Оупън. Световният номер 5 се намираше в кошмарна серия от 3 поредни поражения и не бе записал нито една победа в тазгодишните северноамерикански турнири. Днес бившият шампион показа известни колебания, но накрая напомни за себе си с победа над Душан Лайович с резултат 6:3 3:6 6:3 6:1 за 2 часа и 35 минути игрово време. В следващия кръг руснакът ще се изправи срещу Фабиан Марожан или Хамад Меджедович.

Първата част ни предложи равностойна битка, в която и двамата тенисисти имаха своите силни моменти, но до пробив така и не се стигна. Във втората половина на сета обаче Медведев изцяло неутрализира играта на опонента си, който постепенно започваше да допуска все повече неточности. Така, след 3:3, руснакът не загуби нито гейм повече, за да поведе в сетовете. 

Световният номер 5 налагаше необичайно агресивен стил на игра, което се оказа нож с две остриета, понеже непредизвиканите грешки постепенно започваха да се увеличават. За разлика от него, Лайович бе доста по-спокоен в разиграванията и това му позволи да реализира първия си пробив от началото на мача. Световният номер 66 продължаваше да бъде по-солиден от съперника си в хода на цялата втора част и в резултат на това той удвои аванса си в деветия гейм, когато и изравни резултата в сетовете.

Петият поставен изглеждаше изцяло преобразен в началото на третата част. Руснакът играеше доста по-уверено и направи своя удар още в първия гейм от сета, когато реализира пробив на нула. Макар и сърбинът да бе стабилизирал играта си от начален удар, то Медведев не отстъпваше по нито един показател и запази преднината си до края на сета, за да поведе в резултата.

Четвъртата част се превърна в наказателна акция от страна на фаворита. Сръбският ветеран изглеждаше видимо уморен и качеството му на игра бе далеч от това, което показа в предишните сетове. За разлика от него, Медведев летеше по корта и в резултат на това той загуби само един гейм, за да затвърди успеха си в първия кръг на US Оупън!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Край на кошмара: Медведев спря серията си от 3 поредни загуби с триумф над Мастърс финалист Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | душан лайович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook