Край на мечтата за титлата: Синер се оттегли от турнира в Мадрид, поради контузия на бедрото

от в 21:25 на 01.05.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер започна сезона си на клей с гръм и трясък. След блестящия си сезон на твърди кортове, италианецът пренесе формата си и на червените кортове. Световният номер 2 бе безкомпромисен в двубоите си в Монте Карло, докато не отстъпи на Стефанос Циципас, в един мач, който ще остане в историята, като един от най-противоречивите през последните години, поради грешно решение на арбитъра в ключов момент от двубоя. Това по никакъв начин не повлия негативно върху Синер и в Мадрид той имаше всички аргументи да бъде един от фаворитите на турнира.

В третия кръг на надпреварата в испанската столица обаче се появи нараняване на бедрото, което до известна степен повлия върху физическото състояние на италианеца и в двубоя си срещу Карен Хачанов. Самият Синер сподели, че болките стават все по-силни и за огромно съжаление на него и почитателите му, обяви оттеглянето си от турнира.

"За съжаление трябва да се оттегля от следващия си мач тук, в Мадрид. Болките в бедрото ме притесняват тази седмица и стават все по-болезнени. Следвайки съвета на лекарите, решихме, че е най-добре да не играем повече и да влошим нещата." - сподели той в социалните мрежи.

Източник: fanpage.it


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Край на мечтата за титлата: Синер се оттегли от турнира в Мадрид, поради контузия на бедрото Елеонора Александрова
Теми:  
мадрид | новини | яник синер

Коментари

Следвайте ни в Facebook