Край на мечтата за Циципас и Сакари: Италия отстрани Гърция и е на финал в United Cup

от в 13:46 на 07.01.2023
Мирела Николова

 Отборното надпревара United Cup приближава своята развръзка и през днешния ден трябваше да станат ясни двете страни, които ще си оспорват трофея в неделния ден. По-рано днес САЩ разгроми Полша с 5:0, след което бе време да бъде излъчен и вторият финалист в турнира между тимовете на Италия и Гърция. В петък "адзурите" поведоха с 2:0, но днес Стефанос Циципас върна родината си в битката, надделявайки над Матео Беретини, с което намали изоставането на южните ни съседи.

Въпреки това обаче Италия се нуждаеше от само една победа, за да се класира за финала, като тази задача се падна на световната №54 Лусия Брондзети, която се изправи срещу третата ракета на Гърция при дамите Валентини Граматикополу. Двубоят премина под пълната доминация на италианката, която безпроблемно наложи волята си след 6:2 6:3 и изведе държавата си до сблъсъка за титлата през утрешния ден.

Още от дебютните минути на срещата преимуществото бе изцяло на страната на Бронзети, която благодарение на прецизното насочване на ударите си успяваше да разхожда съперничката си по цялата ширина на корта, трупайки точка след точка в актива си. Тя набързо си изгради аванс от два пробива и 4:0, с което предреши изхода на откриващия сет в своя полза.

 Ситуацията на корта не се промени особено през втората част, тъй като отново италианката се откъсна напред с ранен пробив и поддържаше преднината си без никакви проблеми до 5:3 в своя полза, когато отново отмъкна съперниковото подаване и така се превърна в големия герои за своята страна.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на мечтата за Циципас и Сакари: Италия отстрани Гърция и е на финал в United Cup Мирела Николова
Теми:  
united cup | wta | гърция | италия | лучия брондзети

Коментари





Следвайте ни в Facebook