Край на мъките: Доминик Тийм прекъсна серията си от 11 поредни загуби!

от в 21:17 на 05.07.2022
Мирела Николова

Доминик Тийм изживява най-трудния период в кариерата си, след като в продължение на повече от 13 месеца не бе записвал успех, бивайки възпрепятстван от контузията в китката, която получи миналата пролет. Днес обаче австриецът съумя да сложи край на черната серия от 11 победни загуби, след като постигна победа в откриващия си двубой на Чаланджъра на клей в Залцбург, преодолявайки в два сета съпротивата на световния №210 Филип Мисолич с 6:4 7:5. В следващия кръг на шампиона от US Open 2020 му предстои да се изправи срещу седмия поставен в схемата Факундо Багнис.

Срещата стартира с известни проблеми за бившия №3 в света, който бе изправен пред две опасности от пробив още в дебютното си подаване. Все пак той успя да ги отрази след няколко отлично проведени разигравания от основната линия, а впоследствие се възползва от неубедителния начален удар на противника и честите пропуски от неговата ракета, за да достигне до цели осем брейкбола, последният от които бе материализиран и реши съдбата на сета в полза на австриеца.

Втората част се развиваше в полза на Мисолич, който повиши интензитета в играта си и не след дълго поведе с аванс от два пробив и 4:1. Той обаче не успя да задържи високото си ниво на представяне и в решителните мигове от сета сервисът му отново го предаде. Тийм съумя да спаси три сетбола, което му вдъхна сериозна доза увереност в заключителните минути, и така спечели последните пет гейма в мача, осъществявайки обрат от 2:5 до 7:5, за да се поздрави с първи успех от средата на май 2021-ва.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на мъките: Доминик Тийм прекъсна серията си от 11 поредни загуби! Мирела Николова
Теми:  
atp | доминик тийм | Обзори | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook