Край на мъките: Симона Халеп спечели своя първи мач след 2-годишното наказание!

от в 18:19 на 02.10.2024
Елеонора Александрова

Симона Халеп записа първата си победа от две години насам! Бившата номер 1 се завърна обратно този март в WTA Тура, след като през 2022-ра година тя бе обвинена в употреба на допинг, поради което получи наказание да не се състезава за период от 4 години.

В началото на 2024-та година обаче 2-кратната шампионка от Шлема беше оневинена и тя направи своето голямо завръщане на Индиън Уелс, където тя загуби в три сета от Паула Бадоса. От този момент нататък тя взе участие в само още един турнир, а именно на Чалънджъра в Париж, където се контузи още в дебютния си мач и в идните 6 месеца тя така и не можеше да се върна на пълни обороти.

Всичко това обаче е зад гърба на Халеп, която в момента е под номер 1130 в световната ранглиста и днес тя започна участието си на WTA 125 състезанието Хонг Конг с победа над световната номер 114 - Арина Родионова.

Легендарната румънка надделя над представителката на Австралия с 6:2 4:6 6:4 за 2 часа и 8 минути игрово време. В следващия кръг тя ще се изправи срещу тенисистката, елиминирала Елена Рибакина в Мелбърн - Ана Блинкова.

Първата част започна прекрасно за двукратната "мейджър" шампионка, която стоеше много по-добре на корта от съперничката си. Това позволи на Халеп не само да реализира пробив още в първия сервис гейм на опонентката ѝ, но и да удвои аванса си, след което представителката на северната ни съседка запази преднината си до последно и поведе в сетовете.

Във втората част Родионова изглеждаше значително по-свежа от именитата си съперничка. Умората започваше да влияе негативно върху представянето на по-нискоранкираната състезателка и това позволи на австралийката да поведе с ранен пробив.

Въпреки това, Халеп успя да изравни геймовете, за да изправни при 4:4, но световната номер 114 спечели следващите два гейма, за да вкара двубоя в решителен сет,

Финалната част се превърна в истинска игра на нерви, в която двете тенисистки си размениха общо 5 пробива. В крайна сметка Халеп показа характер и при 4:4 нанесе своя решителен удар в съперниковото подаване, след което сложи точка на спора при собствен сервис.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Край на мъките: Симона Халеп спечели своя първи мач след 2-годишното наказание! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | арина родионова | Обзори | симона халеп | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook