Край на негативната серия: Убедителен Григор откри победоносно участието си във Виена

от в 16:17 на 25.10.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров изживява тежка втора половина на настоящия сезон, след като за последно записа последователни успехи през месец май, а последните три мача на първата ни ракета завършиха с негово поражение. Това постави българинът в деликатно положение, защото той загуби мястото си в топ 30 и така той е принуден да се бори за мястото си сред поставените на Аустрелиън Оупън догодина.

Днес Димитров направи първата крачка към постигането на тази цел, преодолявайки съпротивата на квалификанта Тиаго Монтейро в откриващия кръг на ATP 500 надпреварата във Виена - 6:3 6:4. Григор не отпусна нито една точка за пробив пред своя съперник и се нуждаше от само 74 минути, за да си гарантира място на осминафинлите, в които ще премери сили с третия поставен Андрей Рубльов, а досега хасковлията води с 3:2 в преките си сблъсъци с този съперник.

Срещата започна отлично за нашия сънародник, който играеше далеч по-офанзивно спрямо показаното в последните си изяви на корта и уинърите се трупаха с лекота в актива му. Монтейро пък видимо не се чувстваше особено комфортно върху твърдата настилка и имаше проблеми да следва темпото на своя съперник, чиито отлични изяви го изведоха до аванс от 3:0. Впоследствие южнаомаериканецът повиши значително равнището си на начален удар, реализирайки цели шест аса, но продължаваше да е напълно безпомощен на ретур и откриващата част закономерно беше спечелена от фаворита.

Вторият сет започна по абсолютно същия начин, като световният номер 32 впечатляваше с мощни отигравания от бекхенд страната, докато квалификантът продължаваше да бъде твърде пасивен и логично отново допусна ранен брейк. Оттам насетне по-високоранкираният състезател нямаше никакви проблеми да поддържа преднината си и съвсем скоро се поздрави с крайния триумф в сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Край на негативната серия: Убедителен Григор откри победоносно участието си във Виена Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | виена | григор димитров | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook