Край на приказката: Чорич беше приземен от Бруксби и напусна Откритото първенство на САЩ

от в 21:57 на 01.09.2022
Мартин Петков

Борна Чорич се завърна по-рано този сезон в Тура след едногодишно отсъствие и продиктувано от липсата на игрова практика и ниско класиране в ранглистата, то хърватинът се видя принуден да се състезава в Чаланджър надпревари. Балканецът преди точно две седмици реши да се възползва от защитения си ранкинг за участие на Мастърса в Синсинати, където шокира света на тениса и от позицията на световен номер 152 надви четирима представители на топ 10, за да грабне трофея в щата Охайо. 

С това очакванията към вече 29-тия в света се покачиха значително за представянето му на US Open, ала след като в първия си мач не убеди, то днес Чорич напълно се предаде под натрупалата му се умора, от което позитиви извлече местния талант Дженсън Бруксби, който се поздрави със знаменития успех за малко над 3 часа на корта - 6:4 7:6(10) 6:1. Посредством триумфа си световният номер 43 вече е част от третия етап на надпреварата и там навярно го очаква сблъсък с Карлос Алкарас.

Още в началните минути на двубоя се забелязаха пробойни при балканеца на начален удар, именно който беше главното му оръжие при похода към трофея в Синсинати. Американецът в типичния си стил често матираше съперника при размените от основната линия, като предизвика множество неточности в играта му и скоро излезе с пробив напред. Проблемите за Бруксби също не закъсняха и той на два пъти трябваше да отразява брейкболи, ала се справи, запазвайки предимството си, което му се оказа предостатъчно, за да запише откриващия сет на сметката си.

Чорич съумя тотално да преобрази облика си на старта на втората част и се облагодетелства от вече функциониращия си на нужното ниво форхенд, за да излезе с брейк аванс в резултата - 3:0. Световният номер 43 постепенно отново оказа натиск върху сервиса на шампиона от Синсинати, който наглед неочаквано отново се пропука и паритетът бе възстановен. Впоследствие хърватинът при начален удар на противника разполагаше с два сетбола, които пропиля, за да станем свидетели на тайбрек, в който си осигури още цели пет шанса да приключи частта в своя полза, ала неистово ги профука до един и Бруксби, оставайки хладнокръвен, дочака своята възможност, като оползтвори още първия си такъв, с което удвои преднината си в общия резултат.

В началото на третата част световният номер 29 се опита да превърне яростта си от изгубения дълъг гейм в силен период за себе си на корта, но отново проблем при завършващата фаза на отиграванията му му изигра лоша шега, докато представителят на следващото поколение беше клиничен в кулминационните моменти, за да реализира пробив, повеждайки с 4:1. Бруксби по този начин напълно обезкуражи Чорич, който вече се пречупваше и пред умората, за да видим нов брейк на сметката на местния любимец, който сложи точка на спора при собствен сервис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на приказката: Чорич беше приземен от Бруксби и напусна Откритото първенство на САЩ Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | борна чорич | дженсън бруксби

Коментари





Следвайте ни в Facebook