Край на приказката на Томова в Доха: Световната №9 отново ѝ нанесе болезнена загуба

от в 17:11 на 14.02.2023
Мирела Николова

Виктория Томова впечатли с играта си в трите си квалификационни мача на силния WTA 500 турнир в Доха и напълно заслужи мястото си в същинската част на надпреварата, след като надделя последователно над три по-високоранкирани от себе си тенисистки, а именно Марина Заневска (№78), Лорън Дейвис (№49) и Медисън Бренгъл (№81).

Още на старта на основната схема обаче българката я очакваше изключително сериозно предизвикателство в лицето на олимпийската шампионка и световна №9 Белинда Бенчич. По подобие на срещата помежду им, датираща отпреди по-малко от месец на Аустрелиън Оупън, швейцарката бе напълно безпощадна срещу нашата сънародничка и я отстрани от състезанието с резултат 6:0 6:1 след точно 60 минути престой на корта. 

Въпреки това обаче Вики има защо да бъде горда с представянето си през настоящата седмица, тъй като успя да преодолее квалификациите, в които взеха участие цели десет представителки на топ 50. С класирането си за основната схема нашето момиче си гарантира прогрес в световната ранглиста, където от понеделник ще заема 98-ата позиция.

Световната №9 навлезе изключително агресивно в двубоя, като от самото начало пласираше ударите си дълбоко в противниковата половина с максимална скорост, без да оставя на българката време за реакция. Бенчич изцяло доминираше събитията на корта и не се нуждаеше от дълго време, за да осъществи три пробива и да излезе напред в отделните части след "геврек". 

Началото на втория сет бе белязано от маратонски сервис гейм на родната ни представителка, която отново бе изправена пред четири брейкбола още в дебютното си подаване. Все пак Томова съумя да устои на натиска от противничката си и да запише първи гейм срещу своето име, но за съжаление, това далеч не бе достатъчно срещу изявената фаворитка, която до края на мача загуби едва две точки общо и подпечата крайния си успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на приказката на Томова в Доха: Световната №9 отново ѝ нанесе болезнена загуба Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | белинда бенчич | виктория томова | доха | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook