Край на приказката: Шампионката от Уимбълдън спря Данилович и оформи зрелище с Швьонтек в Париж

от в 12:17 на 02.06.2024
Елеонора Александрова

Тазгодишното издание на Ролан Гарос определено е турнирът, който Олга Данилович няма да забрави. Младата сръбкиня, която влезе в основната схема, като квалификантка, сътвори редица подвизи по пътя си към втората седмица на надпреварата, надвивайки още във втория кръг една от големите фаворитки за титлата, Даниел Колинс, след като изоставаше с 6:7 3:5 (0:30), а в следващия мач "взе скалпа" на двукратната "мейджър" четвъртфиналистка, Дона Векич, от която загуби първия сет с на 0, а в последната част на три пъти се връщаше от пробив изоставане, за да спечели сблъсъка след супер тайбрек в решителния сет.

Действащата шампионка на Уимбълдън, Маркета Водрушова обаче се оказа прекалено висока летва за Данилович. Световната номер 6 се наложи над сензацията на турнира с 6:4 6:2 за 80 минути игра и класира за втория си четвъртфинал във френската столица някога, като в следващия кръг я очаква среща с действащата шампионка и световна номер 1, Ига Швьонтек.

Първата част започна обещаващо за световната номер 125, която играеше по-предпазливо от представителката на топ 10, която рискуваше твърде много и това ѝ коства много неточности. Тези събития позволи на квалификантката да реализира ранен пробив. Въпреки изоставането си, чехкинята не загуби мотивация, а напротив - постепенно започваше да намира най-добрата си игра. След 4:2 играта на Данилович претърпя тотален разпад, за сметка на тази на Водрушова, която вървеше във възходяща траектория. Това позволи на 6-тата в света да спечели следващите 4 гейма и така да се доближи до втория си четвъртфинал на Ролан Гарос някога.

Негативният за сръбкинята край на първата част се отрази на играта ѝ и във втората, където тя бе бледа сянка на себе си от предишните два двубоя. Макар и да имаше своите проблясъци в хода на сета, Водрушова бе тази, която превъзхождаше опонентката си с вариативния си стил на игра и реализкирайки 2 пробива в частта, се поздрави с успеха, за да намери място във финалните 8, където ще станем свидетели на поредната битка между "мейджър" шампионки!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Край на приказката: Шампионката от Уимбълдън спря Данилович и оформи зрелище с Швьонтек в Париж Елеонора Александрова
Теми:  
wta | маркета вондрушова | Обзори | олга данилович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook