Край на приказката: Световният №60 спря 18-годишния Фис и е финалист в Марсилия!

от в 18:34 на 25.02.2023
Мирела Николова

18-годишният Артур Фис се превърна в приятната изненада през последните две седмици - преди турнира в Ротердам той нямаше победа на ниво АТР, а днес игра на своя втори пореден полуфинал в надпревара от подобен ранг. След като младокът надви Стан Вавринка в четвъртфиналите на състезанието в Марсилия, днес тийнейджърът се изправи срещу своя сънародник Бенжамен Бонзи в изцяло френски сблъсък, но не успя да удължи приказката си и за втора седмица отпадна на крачка от финалната среща.

Бонзи бе неотразим в изявите си от сервис линията в хода на целия двубой и не остави никакви шансове на по-младия си съперник, елиминирайки го след победа в последователни сетове - 6:4 6:4. По този начин световният №60 си осигури място във втори финал за сезона и изобщо в кариерата си, като през утрешния ден ще се изправи срещу Хуберт Хуркач в битка за първи АТР трофей. 

Началото на двубоя бе белязано от няколко поредни гейма, спечелени без никакви затруднения от сервиращите. При 3:3 обаче тийнейджърът изпита колебания от основната линия, които позволиха на сънародника му да поеме инициативата и да реализира първия пробив в срещата. От своя страна, Бонзи бе изключително ефективен от линията за начален удар и в хода на дебютния сет загуби едва една точка на собствено подаване, с което изцяло лиши противника от възможност за обрат и поведе в общия резултат.

Бонзи продължи да има пълен контрол върху случващото се на корта и във втория сет, където отлично се възползваше от слабостите в играта на съперника и не пропускаше шанс да ускори топката, за да си създаде удобна позиция за завършващ удар. Той осъществи пробив още на старта на частта, като оттам насетне отново не изпита трудности от сервис линията и след час и 25 минути игра си подпечата крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на приказката: Световният №60 спря 18-годишния Фис и е финалист в Марсилия! Мирела Николова
Теми:  
atp | артур фис | бенжамен бонзи | марсилия | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook