Край на приказката за Павлюченкова: Световната №43 е първата полуфиналистка в Париж!

от в 13:24 на 06.06.2023
Мирела Николова

Анастасия Павлюченкова, която бе принудена да пропусне по-голямата част от миналия тенис сезон заради контузия в коляното, изненада всички с представянето си на тазгодишното Открито първенство на Франция, достигайки до четвъртфиналите на надпреварата, но силите на рускинята не стигнаха да сътвори още един своеобразен подвиг и днес тя отстъпи пред Каролина Мухова. Световната №43 демонстрира отлична игра и се нуждаеше от малко повече от час и половина време, за да сломи съпротивата на своята противничка и да оформи крайното 7:5 6:2, за да си гарантира място в полуфиналите, където я очаква среща с победителката измежду Арина Сабаленка и Елина Свитолина.

Двубоят стартира вихрено за чехкинята, която осъществи пробив още на старта и без да загуби нито точка в първите си два сервис гейма, си изгради аванс от 3:1. Впоследствие тя достигна до четири възможности за втори пробив, но рускинята показа своята класа и съумя да се измъкне от затрудненото положение, след което се възползва от разколебаването на Мухова и съвсем скоро равенството отново се възцари на корта - 3:3. Световната №43 обаче бе значително по-активната от двете състезателки и макар това често да водеше до грешки от нейна страна, то в края на сета тя достигна до нов брейк след няколко отлично изградени свои офанзиви, като именно това предреши успеха ѝ в откриващата част.

Вторият сет обаче бе почти изцяло лишен от интрига, тъй като умората започна да взима връх у Павлюченкова и ударите ѝ загубиха своята мощ и острота. Чешката тенисистка не пропусна да се възползва от неубедителните изяви на своята опонентка и пое пълен контрол върху случващото се, като на три пъти успя да пробие подаването на рускинята и не след дълго се поздрави с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на приказката за Павлюченкова: Световната №43 е първата полуфиналистка в Париж! Мирела Николова
Теми:  
atp | анастасия павлюченкова | каролина мухова | Обзори | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook