Край на проклятието: Зверев се пребори за първи успех над Медведев през сезона и е 1/4-финалист

от в 20:08 на 17.08.2023
Мирела Николова

Александър Зверев продължава с отличните си изяви на Мастърса в Синсинати и след като елиминира последователно Григор Димитров и Йошихито Нишиока, днес той надделя и над световния №3 Даниил Медведев, слагайки край на черната серия от три поражения срещу него от началото на сезона. Германецът имаше своите моменти на колебание в хода на двубоя, но в края се оказа по-стабилен от двамата и заслужено затвори мача с 6:4 5:7 6:4, с което се класира за четвъртфиналите, където го очаква победителят от сблъсъка между Адриан Манарино и Макензи Макдоналд.

В откриващия сет руснакът не се радваше на особено постоянство в изявите си, редувайки отлично изградена точка с непредизвикан пропуск. От своя страна, световният №17 пласираше ударите си с максимална дълбочина и значително по-висока скорост, като не след дълго успя да се възползва от колебанията на своя опонент и първи достигна до пробив за 4:3 след серия от неточности на Медведев и двойна грешка на брейкбол. Германецът бе застрашен от това да инкасира моментален рибрейк, тъй като изостана с 0:40 в следващия си сервис гейм, но бързо се мобилизира и отрази опасността, за да може съвсем скоро да си подпечата предимство в общия резултат.

В началото на втората част преимуществото се пренесе на страната на световния №3, който в типичния за себе си стил започна да удължава разиграванията, дочаквайки неточност от ракетата на Саша. Това сериозно понижи увереността на Зверев, който с течение на времето все по-често ненужно прибързваше в опитите си да съкрати размените и количеството му непредизвикани грешки драстично се увеличи. Така Медведев пое контрол върху случващото се на корта и реализира пробив в последния възможен момент, вкарвайки двубоя в трети решителен сет.

Финалната част стартира равностойно, тъй като двамата тенисисти можеха изцяло да разчитат на своето подаване и до средата на сета възможностите за пробив бяха мираж. Това се промени в осмия гейм, когато Медведев притисна противника си и достигна до два брейкбола, но при всеки от тях 16-ият в света успя да намери помощта на началния си удар, благодарение на което отрази опасността - 4:4. Спасените брейкболи вдъхнаха допълнителна доза самочувствие у Зверев, който в следващото подаване на съперника изнесе истинско тенис показно на ретур и осъществи пробив, с който предреши изхода на мача в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на проклятието: Зверев се пребори за първи успех над Медведев през сезона и е 1/4-финалист Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook