Край на пропадането: Рубльов беше самото спокойствие и прекъсна серията от 4 поредни загуби

от в 21:00 на 23.07.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов прекъсна серията си от 4 поредни загуби на мястото, където завоюва първата си ATP титла в кариерата. Руснакът беше навлязъл в сериозна психологическа дупка, но самият той наскоро сподели, че е провел много ценен разговор с Марат Сафин, който му е дал нужните съвети как да се справи със своите демони.

Изглежда действително бившият номер едно е съумял да помогне на своя сънародник, защото днес видяхме абсолютно спокойствие и първокласен тенис в изпълнение на Рубльов от първата до последната точка, а това му помогна да преодолее съпротивата на Камило Уго Карабели с 6:4 7:5 за 1 час и 47 минути минути игрово време. По този начин топ поставеният се класира за 1/4-финалите на клей надпреварата в хърватския град Умаг, където ще се изправи срещу един измежду Фабиан Марожан и Тиаго Монтейро.

Началото на мача беше абсолютно равностойно и можеше да видим сериозно подобрение в играта на руснака спрямо предходните турнири, но аржентинският клей специалист показа защо неслучайно е спечелил 2 Чаланджър титли през последния месец и съумя да осъществи пробив за 3:2 в своя полза.

Постепенно световният номер 9 излезе от руслото на разменени удари в центъра на корта и започна да хваща все по-екстремни диагонали със своя форхенд, като неговата мощ даде резултат и той спечели 4 от следващите 5 гейма, за да се поздрави с успеха в откриващия сет.

Фаворитът играеше все по-темпово и Карабели можеше единствено да се надява бурята да отмине, докато уинърите на Рубльов непрекъснато се увеличаваха и скоро геймовете станаха 2:0 за руснака във втората част. В този момент нещата изглеждаха предрешени, само че по-нискоранкираният играч стабилизира играта си, а бившият шампион започна да прекалява в опитите си да бъде агресивен и паритетът беше налице при 2:2.

Последваха силни изяви на двамата тенисисти от сервис линията и изглеждаше, че ще се стигне до тайбрек, но водачът в схемата отмъкна подаването на своя съперник в последния възможен момент и записа първата си победа от Ролан Гарос насам!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Край на пропадането: Рубльов беше самото спокойствие и прекъсна серията от 4 поредни загуби Калоян Соколов
Теми:  
atp | аднрей рубльов | андрей рубльов | Обзори | умаг

Коментари





Следвайте ни в Facebook