Край на сагата със Зверев: ATP го оправда и прекрати разследването за домашно насилие

от в 13:59 на 31.01.2023
Калоян Соколов

Вече минаха над две години от събитията, които разтърсиха сериозно тенис общeствеността, а именно обвиненията на Олга Шарипова към Александър Зверев. Рускинята е една от бившите любими на тенисиста, но техните отношения не завършиха никак приятелски, като Шарипова обвини Саша, че непрекъснато е упражнявал сериозен физически и психологически тормоз върху нея. Олга даде обширно интервю пред американския журналист Бен Ротенберг, в което разкри как олимпийският шампион неколкоратно е пожелавал смъртта ѝ, а самата тя неведнъж е била жертва на побой от негова страна.

Всичко това накара ATP да започне разследване срещу Зверев, което да установи дали наистина се е стигнало до домашно насилие. От организацията се занимават с въпросния казус още от пролетта на 2021-ва година, а изглежда вече са стигнали до необходимите заключения, за да свалят всички обвинения от бившия номер две в световната ранглиста, а ето и какво гласи днешното официално изявление по казуса:

"Мащабното независимо разследване срещу Александър Зверев не откри достатъчно доказателства в подкрепа на публикуваните твърдения за домашно насилие. В резултат на това ATP няма да предприеме дисциплинарни действия срещу тенисисиста" - категорични са от организацията.

По този начин германецът ще може да продължи напълно спокойно своята тенис кариера, докато за Шарипова остава единствено да търси правата си по съдебен път, след като рускинята беше категорична, че никой от ATP не се е свързал с нея по повод разследването.

Както можем да се досетим, то Зверев напълно отрича всички обвинения по свой адрес и към момента репутацията му изглежда напълно спасена.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на сагата със Зверев: ATP го оправда и прекрати разследването за домашно насилие Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook