Край на серията: Медведев продължава да е неразгадаем ребус за Зверев и е финалист в Пекин!

от в 15:54 на 03.10.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев демонстрира много сериозен прогрес във втората половина на настоящия сезон и напълно заслужено се завърна в топ 10 след края на US Open, а през миналата седмица откри по възможно най-добрия начин своето азиатско турне, триумфирайки с титлата в Чънгду.

Днес обаче германецът трябваше да се раздели със серията си от седем поредни победи, след като Даниил Медведев го надигра в 1/2-финалната фаза на ATP 500 надпреварата в Пекин - 6:4 6:3. Това беше общо четвърта победа за световния номер три над Зверев от началото на 2023-та и така той си отмъсти за поражението, което му беше нанесено от същия съперник на 1/8-финалите в Синсинати.

По този начин руснакът продължава да бъде най-големия тенис кошмар за олимпийския шампион от Токио, откакто Зверев изрази мнението, че бившият водач в световната ранглиста е един от най-нечестните играчи в ATP Тура, което беше провокирано от поведението на Медведев по време на сблъсъка им от тазгодишния Мастърс в Рим, който отново завърши с успех на по-високоранкирания играч.

Противно на очакванията, то подгласникът от US Open действаше много агресивно в началните минути и пласираше висок брой завършващи удари. Осмият поставен обаче сервираше на много високо ниво и това го спасяваше от изключително прецизната и мощна игра на Медведев от дъното на корта, която позволяваше на московчанина да печели почти всяко едно разиграване при вторите подавания на опонента му.

Зверев все пак се мобилизира своевременно и първите точки за пробив се откриха именно пред него, но руснакът не трепна и излезе напред в резултата с 4:3 гейма. Това сякаш стовари цялото напрежение върху световния номер десет, чийто начален удар спря да функционира в най-неподходящия момент и Медведев прибави откриващия сет на сметката си, реализирайки решителен брейк при 5:4 в своя полза.

Втората част отново стартира с ранни шансове за пробив пред Зверев, само че вторият поставен продължаваше да е непоколебим в най-важните моменти и дочакваше неизменно идващите неточности от другата страна на мрежата. Постепенно московчанинът влезе във впечатляващ режим от линията за начален удар, печелейки три поредни свои подавания на нула, а същевременно отмъкна още веднъж сервиса на германеца и се поздрави с крайния успех след точно 1 час и 26 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на серията: Медведев продължава да е неразгадаем ребус за Зверев и е финалист в Пекин! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook