Край на серията: Световната №460 шокира най-младата шампионка за сезона в Сеул

от в 15:35 на 21.09.2022
Мартин Петков

Линда Фрухвиртова открай време бива определяна за една от най-талантливите състезателки на следващото поколение и това твърдение придоби още по-висок статут в последните дни, след като чехкинята триумфира на турнира в Ченай с дебютната за своята кариера WTA титла, превръщайки се и в най-младата шампионка за този сезон. Под знака на вълнението и големия успех обаче тийнейджърката видимо не беше на нужното ниво на концентрация и отпадна още старта на надпреварата в Сеул след поражение от световната номер 460 Янина Викмайер, бивша 12-а в ранглистата, която участва посредством защитен ранкинг - 1:6 4:6. За сметка на това пък белгийката, отсъствала година и половина от кортовете по майчинство, преди да се завърне обратно този февруари, вече е част от втория кръг в южнокорейската столица и ще срещне Ема Радукану.

Началото на двубоя принадлежеше изцяло на Викмайер, която превъзхождаше по всеки показател младата си съперничка, като най-видна разлика се забелязваше при успеваемостта на собствено подаване, поради което аутсайдерката поведе с два пробива - 4:0. Тийнейджърката все пак показа, че не е готова да се предаде току-така и измъкна последвалия сервис гейм на световната номер 460, ала светкавично инкасира рибрейк и белгийката вече имаше числен превес в общия резултат на сблъсъка.

Във втората част статуквото на корта не се промени, като дори чехкинята в опитите си да поема инициативата от основната линия бъркаше, а това се превърна в атестат за последвалия аванс, който си завоюва 32-годишната състезателка след серия разменени брейкове, повеждайки със сет и 4:2. Преломният момент на мача настъпи в осмия гейм, когато Викмайер преодоля напрежението и последния голям напън на Фрухвиртова да се завърне в двубоя, след като отрази три брейкбола и впоследствие нямаше трудности с това да сложи точка на спора на собствен сервис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на серията: Световната №460 шокира най-младата шампионка за сезона в Сеул Мартин Петков
Теми:  
wta | линда фрухвиртова | сеул | янина викмайер

Коментари





Следвайте ни в Facebook