Край на серията за шампиона от АО: Алкарас обърна Синер в епика и е финалист в Индиън Уелс!

от в 06:35 на 17.03.2024
Мартин Петков

Карлос Алкарас триумфира в епичната битка на бъдещото срещу Яник Синер и нанесе първа загуба за годината на италианеца, класирайки се за финала на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс. Испанецът, който защитава трофея си в Калифорния отпреди 12 месеца, стартира изключително трудно сблъсъка и изглеждаше на само крачка от това да бъде детрониран в "пустинята", но постепенно навлезе в ритъм и сътвори паметен обрат над шампиона ох Аустрелиън Оупън, за да спре серията му от 16 поредни победи през новия сезон, сломявайки го след точно два игрови часа - 1:6 6:3 6:2.

С това Карлитос си гарантира и след края на надпреварата да продължи да заема позицията на световен номер две в класацията на АТР, като същевременно подпечата класирането си за своя първи финал в Тура от август насам и от дублиране на трофея му го разделя единствено Даниил Медведев, именно когото надви в спора за отличието преди година.

Началото на двубоя далеч не протече според очакванията, след като променливите метеорологични условия над Индиън Уелс белязаха и днешния ден, при което след изиграването на едва три гейма от сблъсъка се наложи да станем свидетели на прекъсване. Паузата пък продължи цели три часа, в които двамата младежи неспирно опитваха да останат концентрирани върху събитията на корта, като още с подновяването на играта ясно се забеляза липсата на ритъм в действията на испанеца, който сбърка последователно рутинни топки, преди с двойна грешка да предаде подаването си в актива на третия поставен. 

Мигновено обаче Карлитос се абстрахира от случилото се и вдигна оборотите от своя пословичен форхенд, като създаде своеобразна канонада посока половината на италианеца, която го изведе до възможност за рибрейк, ала шампионът от Аустрелиън Оупън не трепна и бе солиден във всеки един аспект по отношение на защитата, за да отстои аванса си. Оттам насетне Синер видно взе връх над световния номер две и наложи превъзходството си на корта, като подпомаган от множеството неточности на защитаващия носител на титлата, съумя да дублира преднината си в статуквото и заслужи успеха в откриващия сет.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на серията за шампиона от АО: Алкарас обърна Синер в епика и е финалист в Индиън Уелс! Мартин Петков
Теми:  
atp | индиън уелс | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook