Край на сезона: Григор не можа да се противопостави на Алкарас и отпадна в Париж

от в 15:59 на 03.11.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров определено може да извлече позитиви от представянето си в края на сезона, след като прекъсна серията си от три последователни поражения през миналата седмица във Виена, където достигна до полуфиналите, а последните няколко дни също не бяха никак лоши за нашия сънародник, тъй като той записа нови два успеха и продължи към осминафиналите на Мастърса в Париж. Там обаче го чакаше сблъсък със световния номер едно Карлос Алкарас и първата ни ракета видимо не беше готов за първата си официална среща с ибериеца, чиийто тенис беше абсолютно безупречен и заслужено 19-годишният състезател разгроми бившия полуфиналист с 6:1 6:3, като по този начин сложи край на изявите му на корта за 2022-а. Младокът пък ще се опита да завоюва трофея и така да си гарантира оставането на върха в края на настоящата година, а следващия негов съперник ще бъде един измежду Холгер Руне и Андрей Рубльов.

Още в самото начало се виждаше, че за Григор ще бъде трудно да издържи на темпото от страна на испанеца, който атакуваше всяка една по-плитка топка. Българинът пък не съумяваше да пласира първото си подаване в корта и в крайна сметка допусна грешка от форхенд, с която инкасира пробив още в дебютния си сервис гейм. Алкарас пък беше на абсолютно противположния полюс, като си служеше отлично със своя сервис и печелеше много лесни точки благодарение на него, което му позволи да затвърди взетото си предимство. Впоследствие тийнейджърът стана още по-уверен в действията си и направи няколко невероятни спасявания, при които беше почти на шпагат, а родният ни представител определено не очакваше случващото се от другата страна на мрежата и допусна втори брейк.

Последва нова наказателна акция от начален удар за топ поставения, чиято преднина набъбна до 4:0 и сякаш хасковлията изглеждаше напълно обречен през днешния ден. Все пак Димитров намери сили да спечели дебютен гейм в срещата и опита да играе много по-агресивно, виждайки как губи почти всички дълги разигравания, само че неизменно опитите му за уинъри завършваха с непредизвикани грешки и световният номер едно затвори сета съвсем скоро в своя полза.

Събитията продължаваха да имат същия ход в откриващите минути на втората част и статистиката показваше, че топ поставеният е спечелил 15 от 17 размени състоящи се от 5 или повече удара. Въпреки това, то първата възможност за пробив се откри пред по-нискоранкирания играч, но той не можа да се възползва от нея и станахме свидетели на нова серия от неспасяеми изпълнения на фаворита, който се откъсна напред с 3:0 и изглеждаше само на една ръка разстояние от победата. Изведнъж ибериецът свали рязко равнището си и прекаляваше в желанието си да търси бърза развръзка, докато хасковлията най-после намери оптималния си ритъм и съвсем скоро достигна до паритет в резултата.

Гришо не спря дотук и получи два поредни шанса да вземе преднина от брейк аванс, само че пропусна рутинен форхенд и това повлия сериозно на неговата увереност, защото станахме свидетели на още редица подобни дланови удари в изпълнение на нашето момче, които позволиха на Алкарас да се измъкне от трудната ситуация и да затвори мача с нов пробив в своя полза.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на сезона: Григор не можа да се противопостави на Алкарас и отпадна в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | карлос алкарас | Обзори | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook