Край на съдебните неволи за Зверев: Бренда Патеа "продаде" обвиненията си и се отказа от делото

от в 11:40 на 07.06.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев няма повече да се притеснява за обвиненията срещу него в домашно насилие. Припомняме ви, че Зверев беше обвинен от своята бивша приятелка Бренда Патеа, че я е блъснал в стената на нает от нея Airbnb апартамент в Берлин и впоследствие се е опитал да я удуши при разгорещен спор между двамата. Самата жалба бива подадена над година и половина след събитията и адвокатът на тенисиста твърди, че това е опит на Патеа да очерни репутацията на световния номер четири, за да може майката да има предимство в борбата им за попечителство и така да лиши бившия подгласник на US Open от възможността да вижда своята 3-годишна дъщеря Майла.

Самият процес стартира още през миналата седмица, като присъствието на олимпийския шампион не е задължително, а неговата защита отхвърли всички обвинения. В крайна сметка Патеа не е могла да представи достатъчно убедителни доказателства за своите твърдения, а двете страни са се споразумели моделката да получи финансова компенсация от 200 хиляди евро, която обаче ще трябва да бъде дарена за благотворителност и в крайна сметка Окръжният Берлински съд да спре с разглеждането на случая, тъй като Патеа ще снеме всички свои обвинения по адрес на някогашния си приятел.

Припомняме ви, че това не е първи подобен казус с участието на Саша, тъй като в миналото срещу него имаше водено разследване  от страна на ATP, а причината беше историята на Олга Шарипова пред медиите, която беше негова спътница в живота преди той да започне връзката си с Бренда Патеа, а рускинята също твърдеше, че е душена и дори заплашвана с убийство от тенисиста, който засега може да забрави за всички свои съдебни неволи и да се концентрира върху днешния си 1/2-финален сблъсък на Ролан Гарос срещу Каспър Рууд.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Край на съдебните неволи за Зверев: Бренда Патеа "продаде" обвиненията си и се отказа от делото Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook