"Крал Ноле": Българска тенисистка и приятелка на Джокович създаде песен за него

от в 21:28 на 17.01.2022
Мирела Николова

Българската тенисистка Диа Евтимова е част от WTA Тура в продължение на 16 години, като върховото ѝ класиране в световната ранглиста е 145-ото място. Тя също така е сред най-постоянните участнички в състава ни за "Фед Къп" и може да се похвали с цели 35 изиграни мача за страната ни в отборното първенство. 

Преди няколко дни Диа, заедно с подкрепата на германския поп изпълнител Томи Рийв, създава песен, посветена на Новак Джокович и озаглавена "Крал Ноле". Българката и световният №1 се познават още от деца и до ден днешен са запазили приятелските си отношения, като тя често посещава тенис академията му в Белград, където провежда тренировки. 

"Песента няма нищо общо със събитията около Аустрелиън Оупън. Готвим я от близо три месеца. Целта беше да му я пратя по време на Ортодоксалната Коледа, която е на 7 януари. Просто съвпадна със ситуацията в Австралия", разказа Диа в интервю за YouTube канала "Спортната джунгла".  

"Спомням си първата ни среща - беше на турнир до 16 години в Торино, където и двамата играхме на полуфинал", добавя още Евтимова. "Бяхме много близки, защото състезателите от Балканите дружахме редовно заедно. Няколко месеца се засичахме по турнири, хранехме се заедно, играехме на смесени двойки, поддържахме наистина силна връзка.

От самото начало обаче се виждаше, че Новак е ориентиран професионално. Той беше изключително еластичен още тогава, което за мъж е голяма рядкост. Беше надарен с много талант, но още от дете полагаше огромни усилия и беше отдаден на спорта. Гледала съм му мачове още тогава - тотално се раздаваше, стилът му беше мног облизък до сегашния. Разбира се, той стана много по-комплексен с времето. Смятам, че характерът му доминираше над таланта и най-важното е да тренираш здраво и да имаш добра работна етика."

За срещата им през миналата есен в Белград Диа разкрива: "Новак дойде на тренировката ми тогава и веднага ме разпозна. След това си поговорихме за лични теми, такива, свързани с миналото, много земен човек е."

Евтимова разказва още детайли за детските си години, прекарани с Джокович, затрудненията за тенисистите по време на пандемия, както и с коя млада американска звезда работи в момента българската тенисистка - за всичко това можете да разберете във видеото по-долу:

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Крал Ноле": Българска тенисистка и приятелка на Джокович създаде песен за него Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | диа евтимова | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook