Кралев: Sofia Open 2019 ще е по-интересен от турнира, в който участва Григор

от в 22:05 на 23.01.2019
Георги Христов

Според министъра на спорта Красен Кралев предстоящото издание на Sofia Open ще бъде най-силното до момента. И без участието на Григор Димитров той е уверен, че надпреварата ще бъде по-интересна от тази при единствената поява на българина в зала Арена "Армеец".

„Екипът на Григор Димитров ясно казаха – имаме си други планове и този турнир не влиза в тях. Няма трагедия. Този турнир в момента е по-интересен от този, в който Григор участва.

„Да започнем само със Стефанос Циципас. Той отстрани Роджър Федерер в предния кръг на Australian Open и сега е на полуфинал. Гръцкият тенисист е една от най-големите звезди в момента. Чакаме изключително много туристи от Гърция. На ¼ финала Циципас отстрани Роберто Баутиста Агут, който е под номер 24 в световната ранглиста. Той беше първият победител в Sofia Open. Един тенисист, който се намира в прекрасна форма. Агут спечели турнира в Доха, като победи в полуфинала световния номер 1 Джокович“, обясни Кралев в „Здравей България“.

„Имаме номер 20 в световната ранглиста Николоз Басилашвили, имаме и Фернандо Вердаско и Гаел Монфис, които са изключително атрактивни състезатели. Спомняме си мача между Григор и Монфис, който предизвика изключително голям интерес. Имаме отново Стан Вавринка, който е носител на три титли от Големия шлем. Това голямо съзвездие предвещава много сериозни сблъсъци. През цялата седмица ще има интересни мачове," анализира още Кралев.

Според него цялостното развитие на софийското състезание, възходящо през годините.

„Sofia Open се превърна вече в традиционен за България и неизменна част от спортния календар. Много се гордеем, защото преди 4 години никой не вярваше, че ще успеем да направим толкова добър турнир. Като видим какви са звездите, няма как да има по-добра селекция за един ATP 250 турнир. Ние се надяваме, че тази година този турнир ще бъде посочен за най-добрия в света в категория ATP 250“.

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кралев: Sofia Open 2019 ще е по-интересен от турнира, в който участва Григор Георги Христов
Теми:  
sofia open | григор димитров | красен кралев | тенис | тенис бг | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook