Кралят на Атланта: Иснър стана шампион на турнира за шести път!

от в 11:58 на 02.08.2021
Диана Андреева

Джон Иснър със сигурност може да бъде обявен за Краля на Атланта. Американецът спечели трофея в щата Джорджия за шести път в своята кариера тази вечер, след като надигра младия си сънародник Брандън Накашима в последователни сетове 7:6(8) 7:5. По този начин Иснър си "отмъсти" за ранното поражение в Лос Кабос през миналата седмица и успя да се завърне сред първите 30 в световната ранглиста. 

Макар и да не достигна до така желаната първа ATP титла, Накашима все пак има повод за радост след края на участието си в Атланта, защото само за две седмици той се изкачи с близо 100 места в световната ранглиста и вече е част от топ 100. Брандън, който не беше преминавал началните кръгове на турнир от серията ATP до момента, само в рамките на 14 дни записа редица страхотни победи и достигна до два последователни финала, ала така и не успя да направи последната крачка. 

Тейлър Фриц не случайно написа в своя Instagram акаунт, че Джон Иснър е най-неприятният възможен съпреник на турнира в Атланта. Световният номер 30 играеше в пъти по-убедително в сравнение с представянето му през миналата седмица. Джон изцяло надигра младия си противник, тъй като с мощните си отигравания го изтласкваше далеч зад основната линия, а това водеше до купища от грешки на Накашима. Тинейджърът не успя да разгърне изцяло възможностите си и често бе в ролята на изоставащ, на което и се дължи загубата му в един доста еднообразен мач, изцяло контролиран от Иснър. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кралят на Атланта: Иснър стана шампион на турнира за шести път! Диана Андреева
Теми:  
брандън накашима | джон иснър | тенис турнир в атланта

Коментари





Следвайте ни в Facebook