Кралят на ATP 500: Алкарас постави нов рекорд в историята на тениса с титлата си в Пекин

от в 13:46 на 03.10.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас влезе в историята с изумтелната си победа на финала в Пекин срещу световния номер едно Яник Синер. Карлитос изоставаше с 0:3 точки в тайбрека на решителния сет, а неговият съперник беше спечелил 18 от последните си 19 изиграни тайбреци, но испанецът не загуби нито едно от последвалите 7 разигравания и така нанесе първа загуба за Синер от 11-ти август насам.

По този начин Алкарас завоюва своята 16-та титла на най-високото ниво и общо пета на равнище ATP 500, с което постави нов рекорд в историята на тениса, откакто тази категория надпревари беше основана през 2009-та година.

Досега испанецът беше триумфирал в Рио Де Жанейро (клей), Куинс (трева) и на два пъти в Барселона, което означава, че спечелената купа на твърдите кортове в Шанхай го превръща в първия тенисист печелил трофей на всяка една настилка в сериите ATP 500.

Турнирите на това ниво към момента наброяват 13 и нито един състезател (независимо активен или не) не е печелил титли на повече от две настилки и по този начин 21-годишният тенисист вече е притежател на още един рекорд в историята на играта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кралят на ATP 500: Алкарас постави нов рекорд в историята на тениса с титлата си в Пекин Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | рекорди

Коментари





Следвайте ни в Facebook