Кралят на Мастърсите се изправя срещу Медведев за трофея в Монреал (превю)

от в 13:44 на 11.08.2019
Калоян Пламенов

Днес не преди 23:00 часа българско време Рафаел Надал и Данил Медведев ще се изправят един срещу друг на финала, на силния "Мастърс" турнир в Монреал. Испанецът е действащ шампион в надпреварата и определено е фаворит да спечели сблъсъка, докато младият руснак до момента не е играл на финал, на толкова силен турнир.

Това е и първи мач между двамата в тура. 

В своята кариера до момента испанският тенисист има на сметката си 82 трофея от тура, като е спечелил и два такива през тази година. Той триумфира на турнирите в Рим и на "Ролан Гарос" през този сезон, а днес ще гони своя 83-и трофей.

Далеч по-младия Медведев от своя страна има на сметката си четири трофея, като един от тях е спечелил през тази година. Той триумфира в София по-рано през сезона. 

Забравете за "Краля на клея", когато говорите за Надал, а тук става въпрос и за тенисиста, който има най-много "Мастърс" победи в 30-годишната история на въпросните надпревари до момента, като е в това отношение дори и пред Роджър Федерер.

Днешният финал е негов 51-и на турнири от "Мастърс" сериите, а освен това той има и на сметката си 34 титли от това ниво до момента. При триумф днес ще грабне 35-ия си трофей в надпревари от ATP 1000. 

Като цяло очакванията са да се получи един доста интересен сблъсък в който едва ли Надал ще има толкова лесна задача пред себе си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кралят на Мастърсите се изправя срещу Медведев за трофея в Монреал (превю) Калоян Пламенов
Теми:  
данил медведев | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook