Кралят на обратите: Световният номер 82 отново навакса сет пасив и грабна титлата в Маракеш

от в 20:40 на 09.04.2023
Калоян Соколов

ATP надпреварата в Маракеш ще бъде запомнена с изключително изненадващия си развой, тъй като до финала достигнаха двама състезатели извън топ 80 на световната ранглиста. Това бяха Роберто Карбайес Баена и Александър Мюлер, като французинът изобщо дори не беше достигал до финалната четворка на състезание от подобен ранг. В крайна сметка по-големият опит на Карбайес Баена имаше решаващо значение за изхода на двубоя, тъй като нервите на Мюлер не издържаха в края и така световния номер 82 завоюва своята втора ATP титла - 4:6 7:6(3) 6:2. По този начин испанецът прекъсна 5-годишната си суша без спечелен трофей и заслужено от утре ще се намира само на една позиция от първите 50 в класацията.

Ибериецът имаше известно предимство в началните минути и компенсираше слабото си сервиране, печелейки болшинството от дългите разигравания. 126-ият в света се окопити възможно най-бързо, след като отрази три точки за пробив и за разлика от своя съперник, то се възползва още от първия си шанс да отмъкне неговото подаване, което му позволи съвсем скоро да прибави откриващия сет към актива си.

Карбайес Баена отново започна по-добре във втората част, но този път нямаше намерение да опропастява възможностите си и реализира първия си брейк в двубоя. Това доведе до сериозен прилив на самочувствие в действията на по-високоранирания играч, който минаваше безпроблемно през собствените си подавания, откъсвайки се напред с 4:2. Мюлер нямаше намерение да навежда глава и дочака спад от страна на своя опонент, за да изравни резултата и да достигне до тайбрек. Там надмощието беше изцяло на страната на испанеца, чийто форхенд изригна неколкократно и закономерно шампионът щеше да бъде определен в решителен сет.

 Тези събития изглежда сломиха французина до голяма степен и той инкасира пробив за началото на третата част, а оттам насетне Карбайес Баена беше абсолютно безупречен, като скоро успя да удвои аванса си. Мюлер опита късна офанзива и поведе с 0:40, когато съперникът му сервираше за спечелването на титлата, но ибериецът заличи пасива си и съвсем скоро можеше да отпразнува един от най-щастливите мигове в своята тенис кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кралят на обратите: Световният номер 82 отново навакса сет пасив и грабна титлата в Маракеш Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър мюлер | маракеш | Обзори | роберто карбайес баена

Коментари





Следвайте ни в Facebook