Кралят на провокацията: Руне полази по нервите на Синер и беше изпратен с освирквания от корта (видео)

от в 17:04 на 12.04.2024
Калоян Соколов

Холгер Руне отдавна е доказал, че е един от противоречивите характери в ATP Тура и често сме ставали свидетели на това как неговите съперници не са били щастливи от поведението му, като дори имена от ранга на Стан Вавринка и Даниил Медведев са си позволявали да се конфронтират пряко с него. Мнозина оправдаваха емоционалността на Руне с неговата младост и по-скоро отдаваха всичко на страстта му към играта, но през тази седмица видяхме, че скандинавецът напълно осъзнато си служи с мръсни трикове и се опитва да разбие всячески ритъма на своите съперници.

Всичко започна в осминафиналната среща от Мастърса в Монте Карло на световния номер 7 срещу Григор Димитров, в която той спореше за всяка една топка и непрекъснато караше Карлос Бернардеш да слиза от стола си, за да проверява отпечатъците, печелейки си повече време за почивка. Датчанинът освен това отиде до съблекалнята за цели осем минути между сетовете и веднага поиска медицински таймаут, когато допусна пробив във втория сет, а впоследствие се оказа, че това е било напълно тактически ход и младокът изобщо не е страдал от някаква травма.

В крайна сметка тези прийоми определено извадиха Григор извън ритъм и може би му костваха победата в двубоя, а същото не беше далеч да се случи и днес в сблъсъка на 20-годишния тенисист с Яник Синер. Скандалът се разрази в 11-ия гейм на втория сет, когато Руне сервираше при 5:5 гейма и допусна поредица от грешки, които доведоха до 3 последователни скрити мачбола в полза на италианеца, а публиката избухна в аплодисменти.

Това накара миналогодишният финалист да покаже с жест на феновете да млъкнат и освиркванията не закъсняха, а младокът не спря да провокира феновете, което доведе до предупреждения от страна на главния съдия Дамиен Дюмосоа. Тогава Руне побесня и се опита да извърти по такъв начин нещата, че едва ли не просто е помолил публиката да пази тишина, след което седна в стола си за почивка и отказа да продължи игра, докато на корта не се появи супервайзер.

Протестите на скандинвеца обаче не доведоха до нищо положително за него и срещата скоро беше подновена, само че не се мина много време, докато датчанинът отново не си намери виновник за случващото се на корта, а този път Дюмосоа трябваше да влезе изцяло тази роля. Френският арбитър коригира решението на един от страничните съдии и по този начин лиши Руне от реализирането на мини пробив в тайбрека.

Този развой на събитията накара младока да влезе в пореден спор със съдията и да го попита дали има нещо лично срещу него, на което Дюмосоа отвърна отрициателно и просто обясни, че си върши работата. Много скоро французинът отново трябваше да слиза от стола си, за да порвери отпечатък, а Руне го наблюдаваше през цялото време с ехидна усмивка и не спести саркастичните си коментари, след като този път решението беше в негова полза.

Всичко това сякаш изкара Синер извън ритъм и шампионът от Маями допусна обрат във втория сет, но се мобилизира навреме и беше безкомпромисен в решителната част, постигайки 25-тата си победа през сезона. Публиката пък недвусмислено показа какво мисли за поведението на световния номер 7 и го изпрати на корта с множество освирквания, след като скандинавецът не беше спрял с жестовете в хода на третия сет и не пропусна да покаже своя нов "поздрав" на излизане от корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кралят на провокацията: Руне полази по нервите на Синер и беше изпратен с освирквания от корта (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | монте карло | холгер руне | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook