Кралят на пустинята: Алкарас отново съкруши Медведев и защити трофея си в Индиън Уелс

от в 12:30 на 18.03.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас прекъсна 8-месечната си суша без трофей, надигравайки Даниил Медведев със 7:6(5) 6:1 на финала в Индиън Уелс. Така бившият номер едно защити титлата си от миналата година, когато отново надви руснака в спора за титлата и заслужено се поздрави с 13-та ATP купа в своята колекция и пета такава в надпреварите от сериите "Мастърс".

Началото на сблъсъка изобщо не предвещаваше подобна развръзка, тъй като Алкарас допускаше множество нетипични за себе си грешки, докато световният номер четири беше познатата стена от дъното на корта и печелеше всяко едно по-продължително разиграване. Това помогна на миналогодишния подгласник да се откъсне напред с пробив, който впоследствие беше затвърден и преднината на московчанина нарасна до 3:0 гейма.

Карлитос обаче бързо се окопити, като вече наблюдавахме чести смени на ритъма на игра в негово изпълнение, а Медведев трудно можеше да разгадае действията му. Алкарас замаскираше съвършено своите къси топки и атакуваше мрежата при първа възможност, което даде положителни резултати за него и имахме паритет в резултата при 3:3.

Въпреки подемът в действията на испанеца, то Медведев далеч не отстъпваше и играеше много по-агресивно от обикновено. Финалистът от Аустрелиън Оупън не се страхуваше да поема инициативата и често хващаше опонента си в крачка, само че 20-годишният тенисист достигаше дори до наглед невъзможни топки и заслужено достигна до сетбол в десетия гейм.

Тогава последва агресивен бекхенд ретур на младока, който щеше да бъде печеливш, но излезе с малко в аут и Медведев намери сили да спаси подаването си и да доведе нещата до тайбрек. Там Алкарас пръв пое инициативата и реализира мини пробив още в първото разиграване, само че лентата на мрежата помогна на Медведев и той пласира рутинен минаваш удар, за да изравни при 5:5. Все пак световният номер две демонстрира железни нерви и беше безпогрешен в последвалите две разигравания, с което си осигури триумфа в откриващия сет.

Тези събития изглежда напълно пречупиха съпротивата на бившия шампион от US Open, за когото темпото ставаше твърде високо и той нямаше какво да направи срещу мълниеносните отигравания на испанеца, чиято вдъхновена игра го изведе до ранен аванс от 3:0. Руснакът съумя да се запише в резултата, вземайки следващото си подаване, но оттам насетне беше абсолютно неконкурентен на тенис вихрушката "Алкарас", която осъществи нов брейк и заслужено се възкачи отново на трона в пустинята.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кралят на пустинята: Алкарас отново съкруши Медведев и защити трофея си в Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | индиън уелс | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook