Кралят на Рияд: Синер спря черната си серия срещу Алкарас и вече е с 6 милиона по-богат!

от в 00:00 на 20.10.2024
Калоян Соколов

Яник Синер е големият крал измежду 6-те крале в Рияд! Световният номер едно прекъсна негативната си серия от 3 поредния поражения срещу Карлос Алкарас и грабна трофея в Саудитска Арабия, както и чека за рекордните 6 милиона долара. Италианецът не беше побеждавал Карлитос през настощия сезон, но това се промени през днешния ден, след като водачът в световната ранглиста осъществи обрат и се наложи с крайното 6:7(5) 6:3 6:3 за 2 часа и 22 минути игрово време. 

По този начин се затвърди тенденцията, че мачовете между двамата се печелят неизменно през 2024-та от тенисиста, който губи първия сет, а този реванш ще бъде особено сладък за Синер, който в хода на седмицата надви Даниил Медведев, Новак Джокович и Карлос Алкарас, като тези 3 поредни топ 5 победи определено заслужават да бъдат възнаградени с най-голямата сума давана някога на тенис надпревара.

Първият сет предложи очакваната зрелищна битка, в която италианецът удари пръв и осъществи пробив за аванс от 3:1, който обаче веднага беше върнат от Карлитос. Южнотиролецът стоеше по-стабилно на корта и имаше немалко брейк шансове, но Алкарас атакуваше безстрашно мрежата на всяка една важна точка и вкара частта в тайбрек, където контролираше ситуацията на корта почти през цялото време и заслужено поведе в сетовете.

Втората част имаше сходно развитие, тъй като отново Синер не се нуждаше от дълго време, за да отнеме съперниковия сервис, само че отговорът беше подобаващ и паритетът властваше на корта при 3:3. Грешките от ракетата на световния номер 2 обаче се множаха с притеснително бързи темпове и следващите три гейма завършиха с успех на водача в световната ранглиста, което означаваше, че шампионът ще се определеи след трети решителен сет.

Там Синер осъществи два пъти повече уинъри спрямо непредизвикани грешки и не даде нито една точка за пробив на своя опонент, който се пропука в осмия гейм и заслужено световният номер едно грабна четвърти трофей за последните си пет турнирни участия!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кралят на Рияд: Синер спря черната си серия срещу Алкарас и вече е с 6 милиона по-богат! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | рияд | саудитска арабия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook