Кралят се завръща в своето царство: Рафаел Надал обяви, че ще играе на Ролан Гарос!

от в 00:28 на 16.05.2024
Елеонора Александрова

Участието на Рафаел Надал по време на клей сезона предизвика истинско вълнение сред тенис феновете. Макар и Матадора да не бе съумял да стигне до четвъртфинал в нито една от надпреварите, самото му присъствие донесе много поводи за радост сред почитателите на играта.

Последният мач на Надал преди Ролан Гарос приключи по горчив начин за бившия номер 1 - испанецът спечели едва 4 гейма срещу световния номер 9, Хуберт Хуркач и отстъпи с 1:6 3:6. Въпреки негативния резултат, Матадора далеч не изглежда демотивиран и очаква да зарадва феновете си в най-важния за него турнир в кариерата му, а именно в Ролан Гарос. 

След като приключи кампанията си в Рим, Надал се завърна в Испания, като му предстои в следващите дни да тренира в академията си, за да бъде максимално готов за битките в Париж. Самият Рафа говори в интервю за френския канал  France 2 за очакванията си към представянето си на турнира, допринесъл най-много за величието на ибериеца s 14-те спечелени от него титли:

"Не знам дали ще бъда конкурентен на Ролан Гарос. Ще изляза и ще играя на турнира с мисълта, че мога да дам всичко от себе си, че мога да играя на 100%. Ако тялото ми не е способно да спечели мач, тогава ще го приема. Не излизам на корта, все едно нямам избор" - сподели Надал, който на последната си пресконференция призна как изпитва известни съмнения в себе си и не е сигурн, че ще играе на Ролан Гарос, защото не би си го причинал, ако не е достатъчно конкуретен и предпочита да запази хубавите си спомени оттам.

Самата надпревара стартира на 26 май, а това най-вероятно ще бъде и сбогуването на Рафа с най-успешната и обичана от него него "мейджър" надпревара.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кралят се завръща в своето царство: Рафаел Надал обяви, че ще играе на Ролан Гарос! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook