Кралицата на Ухан: Сабаленка сломи олимпийската шампионка и докосва първото място в света!

от в 14:46 на 13.10.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка е новата стара кралица на Ухан! Беларуската надви голямата надежда на домакините, а именно олимпийската шампионка Кинуен Женг с 6:3 5:7 6:3 за 2 часа и 40 минути игрово време. Това е 17-та титла в кариерата на беларускинята и трета поредна такава в Ухан, а с този успех тя скъси максимално дистанцията спрямо Ига Швьонтек в световната ранглиста и е момента е на само 69 точки от полякинята с общ актив от 9716 пункта.

Още в първите минути местната любимка показа, че този мач няма да е като предишните три, в които тя отстъпи без спечелен сет в сметката си. Финалистките ни предложиха равностойна битка, в която и двете печелеха своите подавания безпроблемно.

В шестия гейм обаче Женг показа известни колебания в разиграванията, за да се отвори първата възможност пред Сабаленка да поведе с пробив, от която тя се възползва по най-добрия възможен начин, за да поведе с 4:2 и оттам насетне 2-кратната шампионка нямаше трудности по пътя си към спечелването на откриващата част.

Световната номер 2 продължаваше да лети по корта и още в третия гейм на втория сет поведе с пробив. Китайката обаче показа изключителна воля, а огромната подкрепа, която получаваше в този момент я мотивираше още повече и тя съумя да спечели 4 от следващите 5 гейма в мача, за да ѝ се отвори възможността да сервира за сета при 5:3.

В този момент настъпи спад в играта на олимпийската шампионка и топ поставената съумя да изравни геймовете при 5:5. Женг обаче се мобилизира в точния момент и си върна инициативата, за да поведе с 6:5 след нулев спечелен сервис гейм, а впоследствие местната любимка проби и вкара срещата в решителен трети сет.

Реакцията на бившата номер едно не закъсня и тя стартира по най-добрия начин в решителната част, след като се откъсна напред с преднина от два пробива, за да поведе с 3:0. Световната номер 7 съумя да намали пасива си до 2:3, само че Сабаленка не спираше да сипе уинъри от всяка една точка на корта, която я изведе до преднина от 5:2. Китайката отново върна единия от брейковете си изоставане и отрази общо 3 мачбола, но логиката възтържествува и титлата беше завоювана от най-добрата тенисистка на планетата към този момент!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кралицата на Ухан: Сабаленка сломи олимпийската шампионка и докосва първото място в света! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | кинуен жанг | Обзори | ухан

Коментари





Следвайте ни в Facebook