Кралят се завърна у дома: Надал проведе първа тренировка на препълнения "Филип Шатрие"

от в 19:40 на 20.05.2024
Калоян Соколов

Кралят е отново у дома. Така бихме могли да опишем днешната първа тренировка за Рафаел Надал на Ролан Гарос. 14-кратният шампион до последно не беше сигурен дали ще се завърне на надпреварата, която му е донесла най-много щастливи моменти през кариерата му. Рафа държеше да бъде конкурентноспособен за битките в Париж и неколкократно заяви, че участието му във френската столица не е на всяка цена, но явно желанието да се завърне още веднъж на "Филип Шатрие" е надделяло над всички останали негативни знаци и той реши да отпътува за Париж, въпреки че допусна много тежка загуба на Мастърса в Рим от Хуберт Хуркач.

Матадора пък надали ще съжалява и най-малко за своето решение, след като проведе такава първа тренировка на Ролан Гарос, че само това ще му е достатъчно да запази хубавите спомени от най-любимото си тенис събитие, а и дори да ги направи с един повече. Надал беше посрещнат на почти пълния 15-хиляден "Филил Шатрие", като дикторът на корта дори му направи официално представяне и у нас се създаде усещането, че ще наблюдаваме финал в състезанието, а не просто тренировъчна сесия.

Самият Рафа видимо беше трогнат от атмосферата на корта и не можа да скрие усмивката си, докато трибуните скандираха неговото име и продължиха да го правят дълго след началото на заниманието на 22-кратния "мейджър" носител, който наглед изглеждаше в добра физическа форма и пропускаше удари толкова рядко, че шеговито реши да отиде и да премери мрежата, когато заби едно от отиграванията си в нея.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кралят се завърна у дома: Надал проведе първа тренировка на препълнения "Филип Шатрие" Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | ролан гарос

Коментари

Следвайте ни в Facebook