Красен Кралев за Григор и Sofia Open: Ситуация тип "изгубени в превода"

от в 17:00 на 11.12.2018
Георги Христов

Спортният министър Красен Кралев изрази мнение, че се е получило неразбирателство между организаторите на Sofia Open и Григор Димитров. Според него ситуацията около отказа на най-добрия български тенисист да играе в състезанието, може да се опише като "изгубени в превода".

"Всеки си има мнение. Видяхме, че той каза едно, след това се коригира и каза друго. Аз не съм видял до сега една критика, че ATP турнирът е излишен за България и не би трябвало да го има. Първо показахме, че българската публика е изключително компетентна и заслужава да има подобен турнир. Второ този турнир е реклама за целия български спорт, за българската държава и дава възможност на хиляди български деца да се докоснат до магията на най-големите тенисисти," обясни Кралев.

От министерството инвестират в надпреварата 500 000 лева и за 2019 година. "Мисля, че се получи ситуация тип "изгубени в превода". Видяхте, че Григор Димитров първо говори на български, след това се обясни на английски. Но всичко е наред и нямаме конфликтни точки. Много пъти съм казвал, че всеки състезател сам си избира как да протече подготовката му, как да подреди календара си и в кои състезания да участва. Аз съм с най-добри чувства към Григор. Желая му успех и през следващата година да си върне формата, в която беше през 2017-та".

Както е известно от началото на надпреварата Sofia Open Димитров е участвал само веднъж, когато спечели и титлата.


Ето как да гледаме тенис мачовете БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Красен Кралев за Григор и Sofia Open: Ситуация тип "изгубени в превода" Георги Христов
Теми:  
sofia open | григор димитров | красен кралев | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари
Следвайте ни в Facebook