Кръстин: Новак ни даде шанс да играем и да правим пари

от в 12:20 на 26.06.2020
Анисия Стоева


Педжа Кръстин защити Новак Джокович, който се превърна в обект на критики поради факта, че някои тенисисти се заразиха с коронавирус по време на Adria Tour. Сръбският тенисист благодари на световния №1, че му даде възможността да печели пари във времето, в което сезонът е спрян.

Кръстин участва в квалификациите в Белград и Задар, като в хърватския град имаше възможността да бъде в основната схема. Ето какво каза Кръстин: ,, Пълна подкрепа за моя колега, брат, приятел, шампион, нашият Новак и голямо благодаря за всичко, което направи за нас- играчите. От март до днес животът на всички нас- тенисистите се превърна в пътешествие, подправено с непознатото от голяма доза тревожност и страх. Новак възнамеряваше да „съживи“ всички нас в момент, когато сме в един вид блокада и когато всички се събуждаме всеки ден с въпроса кога това ще спре, кога ще се върнем към нормалните си професионални задължения и следователно кога отново ще живеем.

новак

Въпреки че онази прекрасна история- Adria Tour не стигна до краят, който беше планиран, въпреки че беше спряно наполовина поради непреодолима сила, това е нещо, което всички ще помним цял живот. Беше толкова красиво и страхотно, всички можем да се гордеем и никога няма да забравим. Само за две седмици и половина след тримесечната пауза аз лично изиграх 13 мача- такива двубои, които независимо от пандемията, не знам дали бих имал възможността да играя на нивото, на което го правех.

новак

След това в Задар, когато бях част от спектакъла, в който изиграх мач с Новак- това се превърна в любимия момент в кариерата ми до този момент. Благодарение на онези състезания, успях да спечеля пари, които ще ми позволят да изкарам поне до септември. Никой освен Новак не се замисли какво ни е на нас- играчите, които нямат много пари в банковите си сметки, които си вършим работата, която изглежда „милионерска“, но нещата далеч не стоят по този начин. Новак беше първият и единственият, който намери решение, след което организира ,,спасение" за нас- тенисисти извън първата стотица, даде ни шанс да играем и да печелим пари, които ще решат поне част от проблемите, с които се борим.

новак

Мнозина казват: „ когато не можеш да играеш тенис, направи нещо друго“, но ние не искаме това. Избрахме тениса да бъде призванието в животите ни. Не мога да бъда лекар, икономист, общественик, защото посветих последните 15 години от живота си на спорта. Новак, благодаря ти за всеки момент, който прекарах с теб на терена. Видях, че маски и дезинфектанти имаше на всички входове, всички стаи, в които отсядахме, постоянно се почистваха, видях видни разпоредби за всички посетители.

От друга страна, гледахме футболен мач, в който имаше над 20 000 души и никой не казва нищо за това, така че се чудя защо тогава всички обвиниха тениса. Тази седмица донесе трудни моменти за всички нас, за вас най-много, но ще издържите и ще спечелите, ще се върнете по-силни от всякога и отново всички ще се радваме на мачовете и ще триумфираме заедно- големите, най-големите. Сигурен съм, че ще продължим Adria Tour и ще допишем онази приказка.

новак

Благодаря ти за всичко, шампионе. Ще се видим скоро на корта и ще вървим към нови победи "- каза Кръстин.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кръстин: Новак ни даде шанс да играем и да правим пари Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook